İTO ve İSO'da seçim heyecanı

Seçimlerin tüm ayrıntılarını ve özel röportajları gün içerisinde Dünya Ekonomi TV'den ve dunya.com'dan takip edebilirsiniz...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) bugün seçim heyecanı yaşanıyor....  İSO'da Erdal Bahçıvan, İTO'da ise İbrahim Çağlar adaylıklarını daha önce açıklamışlardı. İSO'da mevcut Başkan Tanıl Küçük, aday olup olmayacağını açıklamadı. Küçük'ün meslek komitesi seçimlerinden sonra listeye bakarak, nabız yoklayacağı belirtiliyor. Oda'ların yönetim kurulu başkanları 29 Mayıs'ta belli olacak.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Meslek Komiteleri ve Meslek Üyeleri seçimleri Türk Telekom Arena Stadyumu’nda saat 09.00’da başladı. İTO’nun 81 meslek komitesinin, 248’i meclis üyesi olmak üzere 577 üyesi seçilecek.

İTO üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde toplam 140 sandıkta oy kullanma işlemi yapılıyor. Seçimler, saat 17.00’ye kadar sürecek ve gizli oy-açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilecek.

İstanbul Sanayi Odası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimi ise  seçimleri ise Cevahir Kongre MErkezi'nde gerçekleştiriliyor. Bu seçimlerden sonra İSO Yönetim Kurulu Başkanı ve diğerkurulların belirlenmesi 29 Mayıs'ta, Meslek Komiteleri Başkanları ve Başkan Yardımcılarının seçimleri ise 30 Mayıs'ta gerçekleşecek.

 

DÜNYA Ekonomi TV özel röportajlarıyla seçimin nabzını tutuyor…

 

21ss.jpg

 

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük:
Odamızın teamüllerine uygun şekilde açıklamamı yapacağım

Adaylığını henüz açıklamamış olan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, DÜNYA Ekonomi TV’nin canlı yayınında yaptığı değerlendirmede; “Tabi ki şu ana kadar aday değilim demiş olmam bir beklenti yaratmış durumda. Adaylık konusunda kendi anlayışıma ve İSO teamüllerine uygun olarak bir açıklama yapacağım” ifadesini kullandı.

Gayet güzel bir atmosferde yüksek katılımlı bir seçim yaşandığını belirten Küçük “Seçime ilgi oldukça iyi. Her geçen yıl sanayici sayısı ve buna paralel Oda’ya üye sayısı artıyor. Bu da katılım düzeyinin önceki döneme göre yüksek olmasında bir etken. Odamıza ve ülkemize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

 



MÜSİAD eski Başkanı Ömer Cihad Vardan:
Koltuğa değil, göreve talip olunmalı

DÜNYA Ekonomi TV’ye değerlendirmede bulunan MÜSİAD eski Başkanı Ömer Cihad Vardan, çok seviyeli ve güzel bir seçim yapıldığını, seçimlere son yıllarda artan bir ilginin olduğunu dile getirdi.
35 No’lu meslek grubu meclis üyesi adayı olan Vardan, adaylığıyla ilgili olarak, “Arkadaşlarımın ısrarıyla aday oldum. Teveccüh buyurdular” dedi.

Oda’ların sorumlulukları çerçevesinde de değerlendirme yapan Ömer Cihad Vardan, “Bir firma kurulduğunda, bölgesindeki odaya kayıt olmak durumunda. Ödenen oda aidatları karşılığında bir hizmet almakta. Örneğin ben iklimlendirme sektöründeyim. Bu sektörde firmaların sorunlarını tespit edip çözme yolunda adımlar atmak üzerine amaç gütmeliyim. Firmaların, sektörün sorunları, talepleri çerçevesinde raporlar hazırlayarak, bunları Hükümet yetkilileriyle paylaşarak tartışarak çözüm üretilmesi gerek. Odanın ve yöneticinin temel görevlerinden biri de budur. Yani yönetime kim seçilirse seçilsin koltuğa değil, göreve talip olmalı. Görev için gelinmezse farklı bir anlam çıkar.”

 


 

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş:
Yüksek katılımlı, demokratik ve şeffaf bir seçim yapıyoruz

88-002.jpg

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, "İstanbul Ticaret Odasına yakışır vakurlukta, gayet yüksek katılımlı, demokratik ve şeffaf bir seçim yapıyoruz" dedi. AA muhabirine seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçıntaş, bütün sandıkları tek tek gezdiğini, gayet güzel bir seçim gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hakikaten İstanbul Ticaret Odasına yakışır vakurlukta, gayet yüksek katılımlı, demokratik ve şeffaf bir seçim yapıyoruz. Ben sonucun İstanbul iş camiası için, Türk iş camiası için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Seçimin ardından göreve gelecek isimlere başarılar dileyen Yalçıntaş, "Hem komite üyeleri hem meclis üyeleri hem de yönetim çok başarılı bir şekilde İTO'yu yönetecek. İnanıyorum ki ekip İstanbul iş alemini çok başarılı yarınlara taşıyacaktır" diye konuştu.

 


 

İTO Başkan adayı ve İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar:
Hep birlikte güzel bir sonuç alacağımıza inanıyorum

74a.jpg

Seçim sandıklarını gezerek Oda üyeleriyle bir araya gelen Yönetim Kurulu Başkanı adayı ve İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ise AA muhabirine seçim sürecini anlattı.

İTO'nun 330 bin üyesi bulunduğunu dile getiren Çağlar, 330 bin üyenin temsil edildiği 81 ayrı meslek grubu bulunduğunu, İTO yönetim kurulu başkanının 29 Mayısta belli olacağını belirterek şunları kaydetti:

"Örneğin İnşaat Komitesi'nde 10 bin üye varsa o 10 bin üye kendisini temsil edecek 5 meclis üyesinin bugün seçimini yapıyor. Burada üyelik olarak 2 yılı geride bırakmış bütün üyeler, şirket temsilcileri seçilebilir. Bugün sandıkların açılmasıyla komite üyeleri belli olacak. 29 Mayısta yani tam bir hafta sonra İTO'nun burada oluşmuş olan 248 meclis üyeleri, yönetim kurulunu, başkanını ve disiplin kurulunu seçecek.

Üyeler aynı zamanda TOBB'a göndereceğimiz 30 delegenin seçimini yapıyor. Takip eden birkaç gün sonra da meclis başkanı ve meclis başkanlık divanının seçimini yapılıyor."

Yalçıntaş'ın kendisine tam desteğini açıklamasını memnuniyetle karşıladığını dile getiren Çağlar, "Türkiye Odalar Birliği Başkanı sayın Hisarcıklıoğlu'na da teşekkür ediyorum. O da desteklerini açıkladı. Buradaki bütün arkadaşlarımıza destek oldular. Hep birlikte güzel bir sonuç alacağımıza inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Çağlar kendisiyle birlikte 2 adayın daha bulunduğunu, bu isimlere başarılar dilediğini dile getirerek oda seçimlerine iştirak eden bütün üyelere teşekkürlerini iletti.

Bu konularda ilginizi çekebilir