Kamu-Sen'den 1 Mayıs çağrısı

Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk tüm sendikalara seslendi: Taksim hassasiyetinizi anlıyorum ama gelin siyasal iktidarın bu tuzağına düşmeyin. 1 Mayıs'ı sis bombaları arasında kutlanmasına, iktidarın nemalanmasına fırsat vermeyelim.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, tüm sendikalara hitaben, "Taksim hassasiyetinizi anlıyorum, saygı duyuyordum. Ama gelin siyasal iktidarın bu tuzağına düşmeyin. Yine 1 Mayıs'ı sis bombaları arasında problemlerin tartışılmadığı bir gün olarak kutlanmasına, iktidarın nemalanmasına fırsat vermeyelim" dedi.

Koncuk, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ı Kamu-Sen olarak her zaman adına uygun, çalışma hayatının problemlerinin anlatıldığı bir gün olarak kutlanması taraftarı olduğunu ancak yıllardır 1 Mayısların maalesef "Taksim kavgasının" içerisinde tartışıldığını belirtti.

Bu durumun çalışma hayatının problemlerinin kenarda kalmasına neden olduğunu, Taksim'de atılan biber gazları ve TOMA'ların sıktığı suların hep gündeme oturduğuna dikkati çeken Koncuk, şunları söyledi:

Siyasal iktidar bu tezgahı oluşturuyor

"Nerede emek, alın teri, dayanışma? Ben böyle bir anlayışı doğru bulmuyorum. Bu anlayıştan Türkiye'de nemalananlar var. Siyasal iktidar da nemalanıyor. 1 Mayıs hassasiyeti olan örgütlerin, bu hassasiyetine saygı duyarım. Ama siyasal iktidarın bu tuzağına düşmemek lazım. Siyasal iktidar bu tezgahı oluşturuyor. Biz, 1 Mayıs'ta, özel sektörü de dahil edersek 2,5 milyonu bulan taşeron çalışanın problemlerini konuşamıyoruz. Yüzde 20'leri aşan genç işsizliği, atanamayan 350 bin öğretmenin derdini konuşamıyoruz. 400 bin iktisadi idari bilimler fakültesi mezununa devlet tarafından sadece 199 kadro açıldığını konuşamıyoruz. Tüm sendikalara hitap ediyorum. Taksim hassasiyetinizi anlıyorum, saygı duyuyordum. Ama gelin siyasal iktidarın bu tuzağına düşmeyin. Yine 1 Mayıs'ı sis bombaları arasında problemlerin tartışılmadığı bir gün olarak kutlanmasına, iktidarın nemalanmasına fırsat vermeyelim."

1 Mayıs'ı Adana'da kutlayacağız

1 Mayıs'ı Adana'da tüm çalışan, emekli, işsiz ve üyelerinin katılımıyla kutlayacaklarını ifade eden Koncuk, "Kavga çıkarmayacağız. Kavga çıkarırsak sorunları gündeme getirme şansımız kalmaz. Kavga edilmesi gereken yerde et. Ama şu işsizliği gündeme getir, asgari ücretin hala 950 lira olduğunu gündeme getir. Çalışma şartlarını gündeme getir. Biz 1 Mayıs'ı heba etmeyeceğiz" diye konuştu.