KESK, 19 Aralık'ta grev yapacak

KESK Genel Başkanı Özgen, 2014 yılı bütçesinden haklarını alamazlarsa hükümeti uyarmak için 19 Aralık'ta grevde olacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, 2014 yılı bütçesinden haklarını istediklerini belirterek, taleplerinin karşılanmazsa 19 Aralık'ta hükümeti uyarmak için grevde olacaklarını, bütçeden haklarını alana dek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Özgen, KESK Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, saldırılara karşı koymak, hak kayıplarını önlemek ve yeni kazanımlar elde etmek için fiili ve meşru mücadeleyi yükseltmekten başka bir yollarının olmadığını söyledi.

Kamu emekçilerinin engellemelere rağmen örgütlülüğünü ve mücadelesini büyüteceğini ifade eden Özgen, 2014-2015 dönemini kapsayan toplu sözleşmeyi "toplu satış sözleşmesi" olarak niteleyerek, bu sözleşmeyi kabul etmediklerini dile getirdi.

Hükümetten kaybolan haklarının telafisi için belli taleplerinin olduğunu belirten Özgen, şunları söyledi:

"Her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz. Savaşın, rantın, sermayenin, muhafazakarlığın bütçesine 'hayır' diyor, toplu sözleşme döneminde ifade ettiğimiz temel taleplerimiz doğrultusunda bütçeden hakkımızı almak için mücadelemizi yükseltiyoruz.

Bu kapsamda taleplerimiz karşılanmazsa 19 Aralık'ta AKP hükümetini uyarmak için grevde olacağız. Bütçeden hakkımızı alana dek mücadeleye devam edeceğiz."

Özgen, 3-6 Aralık arasında grevi örgütlemek ve tüm kamu emekçileriyle yan yana gelmek için yaklaşık 40 ili kapsayan il gezileri gerçekleştireceklerini bildirdi.

Ortak hareket için Türkiye Kamu-Sen'e de teklifte bulunduklarını ifade eden Özgen, Türkiye Kamu-Sen'in bu konuda farklı eylem planının olması nedeniyle ayrı ayrı hareket edileceğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir