Makine sektöründe dev iş birliği

Türkiye'nin stratejik sektörleri olan makine ve takım tezgahlarını temsil eden iki büyük meslek örgütü, makine sektörünün en büyük buluşması MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı'nı birlikte düzenleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB), yaptıkları işbirliğiyle makine sektörünün Avrasya'daki en büyük buluşması olan MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı'nı birlikte düzenleyecek. Fuar, 14-19 Ekim 2014'te TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin stratejik sektörleri olan makine ve takım tezgahlarını temsil eden iki büyük meslek örgütü, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ile Makina İmalatçıları Birliği (MİB), 2023 vizyonunu gerçekleştirmeye yönelik önemli bir işbirliği yaparak, makine sektörünün en büyük buluşması MAKTEK Avrasya 2014 Fuarı'nı birlikte düzenleyecek.

TİAD Başkanı Erdal Gamsız konuyla ilgili değerlendirmesinde, MAKTEK 2014 Fuarı için sektörün iki güçlü meslek örgütünün işbirliği yapmasının önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "TİAD ve MİB işbirliğinin, ticaret hacmine katkı sağlamanın yanı sıra sektörde yeni stratejik ortaklıkların, birleşmelerin olması için yol açıcı bir fonksiyonu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Makine sektörü 100 milyar dolarlık payla en büyük ihracatçı sektörü olmayı planlıyor

 Özkayan,ihracat hedefi içinde 100 milyar dolarlık payla en büyük ihracatçı sektörü olmayı planlayan sektörün makine sektörü olduğunu hatırlattı. 

Sektörün 2013 yılında 13 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirten Özkayan, TÜİK verilerine göre makine sektöründeki istihdamın 2010 yılında 154 bin kişiye ulaştığını anımsattı.

TÜYAP Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bülent Ünal da 122 bin metrekarelik fuar alanı kapasitesine sahip olan, 15 ayrı salonuyla birçok sektöre hizmet veren TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin, Türkiye'de özel sektörün sahip olduğu en büyük fuar merkezi olduğunu belirtti.

TÜYAP Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü de "MAKTEK Avrasya fuarına, bu yıl iki sektörün işbirliği nedeniyle daha geniş bir katılım bekleniyor. Almanya, İspanya, Çin, Tayvan, Hindistan, Güney Kore, Japonya, İtalya gibi bu sektörlerde söz sahibi ülkelerin katılımı olacak. Geçen yılki fuarımızda katılımcı firmalar arasındaki alışveriş yıl sonuna kadar devam etti ve 600 milyon dolarlık ticaret oldu. Bu yıl beklentimiz ise 800-900 milyon dolarlık iş hacmi" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir