MÜSİAD Balıkesir Şubesi açıldı

MÜSİAD Balıkesir Şubesi, Bakan Yardımcısı Arzu, Vali Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ve MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın katıldığı törenle açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şubesi törenle açıldı. 

Arzu, açılış dolayısıyla Balkonuk Center'da düzenlenen "MÜSİAD Gala Programı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılda devrim niteliğinde değişim ve dönüşüm geçirdiğini belirterek, gayri safi milli hasılanın 230 milyar dolardan 830 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Söz konusu göstergenin aynı süreçte tarımda 23 milyar dolardan 63 milyar dolara ulaştığını dile getiren Arzu, ihracatta 36 milyar dolardan 150 milyar dolara gelindiğini, tarımdaki dış satımın da 4 milyar dolardan 18 milyar dolara çıktığını anlattı.

"Türkiye'ye çelme takmak isteyenler vardı"

Bu büyük gelişim ve dönüşümün kolay olmadığını, dünyada adından söz ettiren Türkiye'nin bu noktalara kolay gelmediğini bildiren Arzu, şunları kaydetti:

"Dünyada ilerleme kaydettikçe içeriden ve dışarıdan Türkiye'ye çelme takmak isteyenler vardı. Türkiye'nin bu coğrafyada büyümesi bazı ülkelerin işine gelmiyordu. 10 yıl içinde büyük ilerleme kaydettik ama şeytan taşlamaktan namaz kılmaya vaktimiz kalmadı. 6 ayda bir, hesap etmediğimiz engel çıktı. Türkiye kendini ispatladı, gelecekte daha büyük hamleler yapacak. Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanını halk seçecek. Önümüzdeki günlerde Türkiye'yi büyük badireler, oyunlar bekliyor. Bu oyunlara hazırlıklı olmamız lazım."

Arzu, ülkedeki istikrarlı hükümetin, iş adamlarının önündeki engelleri kaldırmaya çalıştığını ifade etti.

Türkiye'nin gelecekteki yolculuğunda iş adamlarının büyük önemi bulunduğuna değinen Arzu, "Türkiye'nin her alanda büyümesinin, tarımda da gelişmesinin, sizlerin çabasıyla olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Galaya, Vali Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ile sanayiciler ve iş adamları katıldı. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir