PAGDER'de Reha Gür dönemi

Plastik Sanayicileri Derneği'nin 36. Olağan Genel Kurulu'nda PAGDER'in Yönetim Kurulu Başkanlığına Reha Gür seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Plastik Sanayicileri Derneği'nin (PAGDER) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür oldu. 

PAGDER'den yapılan açıklamaya göre, derneğin 36. Olağan Genel Kurulu Toplantısı İstanbul'da yapıldı. PAGDER'in 36. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denetleme Kurulu Üyeleri'nin seçildiği toplantıda; 2 dönemdir Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Semerci, görevini Reha Gür'e teslim etti. 

Toplantıya konuk konuşmacı olarak katılan 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal, "Dünya ve Türkiye Ekonomisinin Geleceğine Bakış" konulu bir sunum yaptı. 

Hüseyin Semerci, genel kuruldaki konuşmasında, beş yıldır kendisine emanet edilen görevi onurla yerine getirdiğini belirterek, bugün 14 bin firması ve 250 bin çalışanı ile Avrupa'nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük üreticisi konumunda bulunan plastik sektörüne katkı sağlayacak, ticari faydalar getirecek yapıcı yaklaşımlar ve sonuç odaklı faaliyetlere her zaman öncelik verdiklerini dile getirdi. 

Bugün sayısı 500'e yaklaşan üyeleriyle ulusal ve uluslararası paydaşlarıyla büyük projelere imza attıklarını anımsatan Semerci, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. 

Görev yaptığı dönem boyunca sektörel örgütlenmelere de liderlik ettiklerini kaydeden Semerci, iyi örgütlendiklerini ama sektörün birbirine daha çok inanıp sahip çıkması gerektiğine dikkati çekti. 

Semerci, "Bugün tüm imalat sektörlerine ara malı veren plastik sektörü; var olan zorlayıcı koşullara, yapısal sorunlara ve ülkemizin genel ekonomik yavaşlamasına rağmen; 2014'ü de yıllık yüzde 1,9 oranında büyüyerek kapatmıştır. İlerleyen dönemlerde Türkiye plastik sektörünün bir konfederasyon çatısı altında toplanması da düşünülebilecek konulardan biridir. Ama artık bayrak el değiştirmeli; yenilenmenin, gelişmenin önünü açacağı inancındayım" ifadelerini kullandı. 

Hedefimiz her dönemde yükselen çıtayı daha da yükseğe taşımak

PAGDER'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Reha Gür ise hedefinin her dönemde yükselen bu çıtayı görev süresi boyunca daha da yükseğe taşımak olacağını bildirdi. 

Sektörün birlik ve beraberliğini güçlendirecek, daha hızlı büyümesini ve gelişmesini sağlayacak her tür sonuç odaklı çalışmayı esas alacağını aktaran Gür, PAGDER'in 36. döneminde de geçmişten devralınan deneyim ve ilkeler kapsamında siyaset dışı, ama demokratik bir yapı içinde hareket edeceklerini dile getirdi. 

 Merkezi otorite ve diğer kurumlar ile iyi ilişkilere özen göstereceklerini; bürokraside artırılmış etkinlik, proaktif eylemler ile önleyici faaliyetlerde bulunacaklarını vurgulayan Gür, "Bilinirliğini artıracağımız ve aidiyet duygusuyla genişleteceğimiz tabanımıza yönelik çalışmalarımızı; insanlığa, ülkemize, sektörümüze ve alt sektör kırılımına ve her bir üyemizin faydalarını gözeterek, sektörümüzün tamamını kucaklayan bir PAGDER olarak yürüteceğiz" ifadelerini kullandı. 

Bu arada PAGDER'in 36. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda; görev alacak yeni yönetim ve denetleme kurulu seçimi de yapıldı.  

Gür'ün başkanlığını yaptığı dernekte Selçuk Gülsün, Hakan Dirgeme, Burç Angan, Evren Evrenkaya, Kenan Benlier, Oğuzhan Gürlek, Ünal Aykun ile Utku Şahin asil yönetim kurulunu oluşturdu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir