Şahin: Otomobilin yolu Gümrük Birliği ile açıldı

ATİAD Kurucu Başkanı Kemal Şahin, "Türkiye ekonomisinin bu büyüklüğe gelmesinde 1996 yılında Gümrük Birliği'ne girmemizin büyük payı var. Böylece otomobilin, tekstilin yolları açılmış oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneğinin (ATİAD) 25. kuruluş yıl dönümü, Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen baloyla kutlandı.

Baloda ATİAD ve Türk ekonomisine dair değerlendirmelerde bulunan ATİAD Kurucu Başkanı Kemal Şahin, "Türkiye'nin Avrupa Gümrük Birliği'ne girmesi için çok çalıştık, bu çorbada çok tuzumuz var. Türkiye ekonomisinin bu büyüklüğe gelmesinde 1996 yılında Gümrük Birliği'ne girmemizin büyük payı var. Böylece otomobilin, tekstilin yolları açılmış oldu" dedi.

Türkiye'de şimdiye kadar gerek iktidar gerekse muhalefet olsun, tüm partilerin yanında olduklarına dikkati çeken Şahin, bunun da doğru bir tutum olduğuna inandığını anlattı.

Türkiye'nin yanı sıra Almanya'ya da katkı sunduklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Almanya'ya da hep bir vatanımız olarak baktık ve burada işlerimizi geliştirdik. Dünyanın karıştığı ve Türkiye'nin de zor bir durumda kaldığı böyle bir zamanda ATİAD'a çok ihtiyacımız var. Türkiye, Avrupa Birliği vizyonuna katkı sağlamaya devam edeceğiz"