TESK: Dolardaki artış spekülatif

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Dolar fiyatının ekonomik dengeleri zorlamasını spekülatif buluyoruz, daha çok dış kaynaklı" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dolar fiyatının ekonomik dengeleri zorlamasını spekülatif bulduklarını belirterek, "Her seçim dönemi bu tür ekonomik oyunlar oynanır. Ekonominin genel dengesi bozulmayacak kadar sağlam" ifadesini kullandı. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, dünyada dolar fiyatının artışına bağlı olarak Türkiye'de yüksek seviyede artış trendine giren dolar fiyatının ekonomik dengeleri zorlamasını spekülatif bulduklarını kaydetti. Palandöken, ekonominin genel dengesinin bozulmayacak kadar sağlam olduğunu ifade etti. 

Her seçim dönemi bu tür ekonomik oyunların oynandığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti: 

'Ekonomimizin genel dengesi bozulmayacak'

"Çevremizdeki ülkelerde yaşanan istikrarsızlıklar ve yakın doğu bölgesine yapılan ihracatta meydana gelen daralma, döviz girdisini azaltarak pariteyi olumsuz etkiliyor. Fakat doların, diğer ülkelerde yüzde 6 civarında artarken bizde bu oranın iki katı değer kazanmasını spekülatif bir etki olarak değerlendiriyoruz. Zaten ülkemizde her seçim öncesi buna benzer dalgalanmalar yaşamaktayız. Sakin ve kararlı olabilirsek doların tansiyonu düşecektir. Seçimlerden sonra ortaya çıkacak güven ve istikrar ortamı ile ülkemizin ekonomik anlamda büyük bir çıkış yakalayacağına inanıyorum. Ekonomimizin genel dengesi bozulmayacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir