TİM'den gözaltı açıklaması

Türkiye İhracatçılar Meclisi, Başkanvekili Çıkrıkçıoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu'nun TUSKON soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

TİM'in açıklamasında, "Çıkrıkçıoğlu, Türkiye ihracatına büyük emekleri geçmiş bir sanayicidir. Pek çok ticaret heyetine başkanlık etmiş ve ihracatçımızın yeni pazarlara açılmasına çaba harcamıştır. Çıkrıkçıoğlu 17-25 Aralık darbe girişiminin hemen ardından TUSKON Disiplin Kurulundaki görevinden ayrılmıştır. " denildi.

Açıklama şu şekilde:

"Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu'nun TUSKON soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmış olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.

Çıkrıkçıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, TİM Başkanvekili ve Sektörler Konseyi Üyesi,  Çelik Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı, Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerini yürütmekte olan Çıkrıkçıoğlu, Türkiye ihracatına büyük emekleri geçmiş bir sanayicidir. Pek çok ticaret heyetine başkanlık etmiş ve ihracatçımızın yeni pazarlara açılmasına çaba harcamıştır.

Çıkrıkçıoğlu 17-25 Aralık darbe girişiminin hemen ardından TUSKON Disiplin Kurulundaki görevinden ayrılmıştır.

TİM olarak adli sürecin sonucunu beklemekteyiz. "