TOBB: İş dünyası önünü görecek

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: "Sisli havada yol haritasını iş dünyasının önünü görmesini sağlayacak."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA(DÜNYA)-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberinde TOBB Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Başbakan tarafından açıklanan 1 yıllık eylem planını çok faydalı bulduklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Bölgede sisli hava artarken açıklanan yol haritası iş dünyasının önünü görmesi açısından çok önemli. Eylem Planı ile ortaya konan reformların takipçisi olacağız” dedi.

“İş dünyası ve yatırımcılar önlerini görmek ister” diyen Rifat Hisarcıklıoğlu, , “Eylem Planı'nda da bunu görüyoruz. Bundan dolayı Sayın Başbakana teşekkür ettik” dedi.

Seçim döneminin ardından yeniden ekonomiye odaklanılması gerektiğini ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörü olarak yeniden koşmaya hazır olduklarını bildirdi ve “1 yıllık Eylem Planı’nı çok faydalı buluyoruz. İş dünyası ve yatırımcılar önlerini görmek ister, Eylem Planı'nda da bunu görüyoruz. Bundan dolayı teşekkür ettik. Bölgemizde sisli hava daha hızlı şekilde artarken, açıklanan yol haritası çok önemliydi” ifadelerini kullandı.

Eylem Planı'nda çalışma hayatından mesleki eğitime, girişimcilikten yenilikçilik desteklerinden KOBİ teşviklerine kadar uzun zamandır beklenen çok sayıda reform bulunduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, reformların hayata geçmesi için hükümetle birlikte çalışacaklarını vurguladı.

Önceki gün açıklanan büyüme verilerini de değerlendiren Rifat Hisarcıklıoğlu, yüzde 4’lük büyümenin o dönem artan teröre rağmen iyi performans gösterildiğini ortaya koyduğunu, aynı zamanda neler yapılabileceğine ilişkin de önemli sinyaller içerdiğini söyledi.

2016’da yeniden yatırım hamlesi başlatılarak 2001 krizi ardından yakalanan ivmenin tekrar kazanılacağına inandığını belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, Rusya dahil güncel gelişmelerle ilgili görüşlerini ve oluşturdukları kriz masasına gelen talepleri Başbakan Davutoğlu’na aktardıklarını kaydetti.

Asgari ücretin bin 300 liraya çıkması konusuna da değinen Hisarcıklıoğlu, halen eline net bin lire geçen bir işçinin maliyetinin bin 500 lira olduğunu söyleyerek, özellikle KOBİ’lerin üzerindeki yükü hafifletecek bir model üzerinde görüşlerini sunduklarını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, Doğu ve Güneydoğu’da terör olaylarından etkilenen iş  dünyasının temsilcilerinin de sorunlarını aktarma fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi.