TÜGİAD, JEUNE’de Türkiye’yi temsil edecek

TÜGİAD, Avrupa girişimcilik örgütü JEUNE üye oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Avrupa'da 11 ülkeden 300 binden fazla girişimciyi temsil eden JEUNE üyesi oldu. Çalışmaları ilgiyle izlenen ve üyelik için davet edilen TÜGİAD, Avrupa girişimcilerinin çatı örgütüne üye olan ilk ve tek iş örgütü olarak Türkiye'nin Avrupa Birliği hedefi için çalışmaya devam edecek. 

Avrupa Birliği'nde 11 üye ülkeden 300.000 girişimciyi temsil eden çatı kuruluş olan JEUNE, 1994  yılında kuruldu ve o günden bu güne Avrupa Birliği'nin genç işadamları ve girişimcilerinin çatı örgütü olarak gücünü ve önemini her geçen yıl daha da arttırdı. 

Brüksel'deki JEUNE zirvesine davet edilen TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve beraberindeki TÜGİAD heyeti, bugün gerçekleştirilen oylamaya katılarak üyelik sürecinin tamamlanmasına tanıklık ettiler. Üyeliği, "Türk girişimcisi AB'de hak ettiği yeri alıyor" sözleriyle değerlendiren TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, bu üyeliğin özellikle AB tam üyelik hedefi bakımından önemine değinerek şunları söyledi:

"Türkiye'nin AB tam üyelik sürecinin her iki tarafta da ucuz siyasi söylemlere kurban edilmeye çalışıldığı bir dönemde bu üyelik sayesinde genç Türk işadamları olarak biz gerekeni yapacağız. Ne yazık ki Türkiye'nin üyeliğini istemeyenler zaten elinden geleni yaparken Türkiye'deki siyasetçiler de bu Türkiye karşıtlarının değirmenine su taşıyorlar. Oysa biz hem ulusal hem uluslararası platformlarda KOBİ'lerin, girişimcilerin ihtiyaçlarını dile getiriyoruz. Son olarak açıkladığımız Süper KOBİ önerisi bunun örneklerinden biri. Biz her alandaki sorunlara çözüm üretmeye devam edeceğiz... Bu arada, JEUNE'ün mevcut başkanının ülkesi Romanya'da KOBİ Bakanı olarak atanması da JEUNE'ün ne kadar güçlü ve etkili bir örgüt olduğunu gösteriyor."

TÜGİAD'ın JEUNE çatısı altın Türk girişimcilerinin sesi olacağını belirten Yücelen, böylelikle ülkemiz girişimcileri için Avrupa çapında yeni bir iletişim ve ortaklık ağı geliştirileceğini ve girişimcilerin bu köprü sayesinde Avrupa'daki iş dünyasını temsil eden STK'lara ve 300 binden fazla Avrupa'lı girişimciye ulaşabileceğini belirtti. Türkiye'de siyasetçilerin AB hedefinden uzaklaştığına dikkat çeken Ali Yücelen sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün burada bulunmamız da gösteriyor ki: Siyasiler AB sürecinden ne kadar uzaklaşırsa, sivil toplum ve gençler o kadar sarılıyor. Ülkemizle Avrupa Birliği arasındaki iletişimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Üyelik sürecimizdeki yavaşlığa rağmen geçmişte de olduğu gibi iş dünyası AB ile ilişkilerde öncülük rolünü sürdürmektedir. Türkiye'yi temsilen TÜGİAD'ın JEUNE üyeliğinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Girişimciler olarak AB'yle artık daha da yakınız."