'Türkiye'de kadınlar ekonomik hayata yeterince katılmıyor'

ASO Başkanı Özdebir, kadınların iş hayatına katılım oranının artmasının ekonomik, sosyal ve siyasal hayatı zenginleştirerek, ekonomik gelişimi hızlandıracağını dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Sanayi Odası'nın düzenlediği (ASO) 'Kadının toplum, sosyal hayat, sanat, iş dünyası ile türk kültüründeki yeri ve kadın istihdamının yararları' konulu bir panelde konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'de kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi hayata yeterli oranda katılmadıklarını söyledi.

Kadınların iş gücüne katılım oranını artırmadan yüksek gelirli ülkeler grubuna girmenin mümkün olmadığına dikkati çeken Özdebir, "Kadınların iş hayatına katılım oranının artması ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımızı zenginleştirecek, özellikle ekonomik gelişmemizi hızlandıracaktır" ifadesini kullandı.

Türkiye'de tarım istihdamındaki hızlı azalmaya işaret eden Özdebir, "Tarımda çalışan kadınlar, tarım dışına çıktıklarında veya şehre göç ettiklerinde iş gücüne katılamamaktadırlar. Aslında kadınlarımız, evde olduklarında da geleneksel sanatlar başta olmak üzere çeşitli üretim faaliyetlerinde bulunarak da iş hayatına katılabilir, aile gelirine katkı sağlayabilirler" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir
ASO