TÜSİAD Başkanı Dinçer YİK toplantısında konuştu

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi'nde konuştu...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi'nde konuştur...

Haluk Dinçer'in konuşmasından satır başları şöyle:

2007'deki küresel kriz etkilerini hala sürdürmektedir.

Küreselleşmenin yeni evresi olarak tanımlayacağımız bu dönem temel hak ve özgürlükleri, toplumlarda sivilleşmeyi merkeze alıyor. Otoriter yapılar yıkılıyor ama yerini özgürlükçü rejimler alamıyor.

Dalgalanmanın temelinde kapsayıcılık eksikliği var, iktisat var. G-20 yapılanmasını olağanüstü girişim olarak görüyoruz. Türkiye 2015 yılı gibi son derece önemli dönemd bu girişime ev sahipliği yapacaktır.

TÜSİAD olarak bunu son derece önemli bir fırsat olarak görüyoruz.

Böyle bir dönemde toplumsal birliğimizin muhafaza edilmesi, otoritenin adalet duygusundan beslenmesi kritik önem taşımaktadır.

Hükümet programı kalkınma başlıklarına ve rekabet artırıcı politikalara önemle işaret etmiştir, bundan memnuniyet duyuyoruz. Beklentimiz bunların etkin bir uygulamayla hayata geçmesidir.

Eğitimin yaygınlığı ile ilgili önemli reformlar gerçekleştirdik. Yaygınlaşan eğitimin içeriği önemli. Maalesef eğitimin niteliği konusunda istenilen yerde değiliz.

Bilgi temelli ekonomi ile bizi ön saflara taşıyacak eğitimi hedeflemeliyiz. Gerke büyüme performansı iyileştirmesi gerekse kalkınmamız için kadınların iş gücüne katılımın artırılması gerekir.

Hükümetten beklentimiz kadın istihdamına yönelik teşviklerde daha kapsayıcı adımların atılması.

Sanayinin ekonomi içindeki payı son 15 yılda olağanüstü gerilemiştir. Bu son derece tehlikeli bir gelişmedir. 1920'lerde hiçbir sanayi kuruluşu olmayan ülkelerden en büyük 20 ülke arasına girdik. Elbette hizmet sektörünün önemini inkar etmiyoruz ama büyümenin yegane itici gücü imalat sanayidir.