TÜSİAD, CHP ve MHP liderleriyle görüştü

CHP ziyareti sonrası açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes “Hükümet formasyonu için değil, beklentilerimizi paylaşmak için geldik” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Ankara iki sürecek olan koalisyon turlarına başladı. İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen TÜSİAD heyeti ardından MHP'ye gitti. 

CHP Genel Merkezinde yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, bir an önce uzlaşma ile hükümetin kurulmasını istediklerini belirterek, “Hükümet formasyonu için değil, beklentilerimizi paylaşmak için geldik” diye konuştu. 

İş dünyası olarak siyasilerin uzlaşma kültürüyle, ülkenin önünü açacak bir hükümeti hızla ortaya koymaları konusunda son derece olumlu beklentileri olduğunu kaydeden Symes, iş dünyası olarak hızla hükümetin kurulup, reform ajandası ve ekonomiye hızla dönme konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Symes, “Biz STK olarak açıkçası hükümet formasyonu için burada değiliz. Aksine iş dünyasının hükümetten beklentilerini, liderlerimizle paylaşarak hızla gündeme odaklanmalarını ifade etmek üzere geldik. İş dünyasının en güçlü sesi olarak görüşlerimizi paylaşacağız” dedi.

Symes, demokratikleşme, kalkınma, sürdürülebilir büyüme ve yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda da görüşlerini paylaştıklarını söyledi. 

 

1-551.jpg

TÜSİAD, CHP'nin ardından Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli ile de biraraya geldi. Gazetecilerden soru almayan Slmes, Ankara'daki temaslarının tamamlanmasının ardından bir basın toplantısı yapacaklarını açıkladı. TÜSİAD'ın önümüzdeki günlerde de HDP ile bir araya gelmesi bekleniyor.