UBS’in milyarderlerini Türk kızı yönetecek

İsviçreli UBS'in varlıklı kişilere ulaşmak için kurduğu 'aile ofisi'nin başına Türk bankacı Asu Okyay getirildi. Okyay, yeni görevinde dünyaca ünlü milyarderlere özel finansal çözümler sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim ÜLKER

Dünyaca ünlü ekonomi yayını Bloomberg News, 2017 yılında dünyanın en zengin 500 iş insanının servetini 5.3 trilyon dolar olarak açıkladı. 2016 yılında 4.4 trilyon dolar olarak ifade edilen bu servetin 1 yıldaki artışı neredeyse 1 trilyon dolara yakın. 2018 yılı verileri henüz açıklanmasa da benzer yükselişin bu sene de devam edeceği vurgulanıyor. Hal böyle olunca uluslararası bankacılık sistemi, ultra zengin ailelere yönelik özel çalışmalar yapıyor. Onlardan biri de dünyanın en büyük bankaları arasında kabul edilen İsviçreli UBS...

Avrupalı finans devi UBS, özel “aile ofisi” anlayışı ile varlıklı kişilere ulaşmak ve daha yakın olmak adına yeni bir bankacılık sistemi üzerinde yoğunlaşıyor. Bu konuda da özellikle gelişmekte olan bölgeleri hedefliyor.

Zengin ailelere çalışacak

UBS’in kurduğu bu sistemin başına da bir Türk atandı. 14 yıldır UBS bünyesinde şirket birleşme ve satın almaları da dahil çeşitli birimlerde görev yapan, son olarak kurumsal yönetimden sorumlu yönetici olarak çalışan Türk bankacı Asu Okyay, bankanın aile ofisi biriminin müşteri çözümlerinin başkanı oldu. Okyay, bu görevde Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu olacak. Bir anlamda bu coğrafyanın zengin alileleri, Türk kızı Okyay ile finansal planlama yapacak, Okyay’ın başında olacağı sistemle UBS, milyarderlere finansal çözümler sunacak.

Bilindiği üzere Forbes’un açıkladığı milyarderler listesi, giderek coğrafyasını daha da renkli hale getiriyor. Okyay’ın başında bulunduğu Avrupa’da 500’e yakın dolar milyarderi var. Ortadoğu ve Afrika’da ise rakam 90. Yakın zamanda bu sayı daha da artacak gibi görünüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir