UİB’den dünya devi e-ticaret sitelerine ücretsiz üyelik hizmeti

UİB bünyesindeki üç birlik, TİM tarafından yürütülen “E-ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Projesi’nden üyelerinin hiçbir ücret ödemeden yararlanmasını sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA)- Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) ihracatta sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamak amacıyla üyelerine ayrıcalıklı bir hizmet sunuyor.

UİB bünyesindeki üç birlik olan OİB, UHKİB ve UMSMİB, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yürütülen “E-ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Projesi’nden üyelerinin hiçbir ücret ödemeden yararlanmasını sağlayacak.  

TİM’in Alibaba.com, Kompass.com ve Turkishexporter.net sitelerine olan üyelik bedelinin yüzde 80’ni karşıladığı projede, UİB bünyesinde bulunan üç birlik kalan yüzde 20'lik kısmı karşılayacak. Yine UİB birliklerinden UTİB ve UYMSİB de üyelerine yüzde 80oranında destek sağlayacak. Böylece UİB üyesi firmaların e-ticaret platformları üzerinden ihracatını geliştirmelerine imkân sağlanacak.  Uygulamadan; UİB çatısı altındaki Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ve Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB)üyeleri yararlanacak.

OİB, UTİB, UHKİB, UMSMİB ve UYMSİB üyesi firmaların 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olan destekten faydalanması için, UİB ve birlik web sitelerinden belirtilen link üzerinden tercih edecekleri e-ticaret platformlarından birisine üyelik başvurusunda bulunmaları yeterli olacak. Üye firmaların e-ticaret sitelerine üyeliği Ekonomi Bakanlığının onayından iki hafta sonra başlayabilecek. Daha önce “E-ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Projesine ilişkin bilgilendirme toplantıları da düzenleyen UİB, üye firmalarının uluslararası ticaretteki payı her geçen gün artan e-ticaretten daha fazla faydalanması ve Türk ürünlerinin dünyada bilinirliğinin ve tercih edilme oranının artırılmasını hedefliyor.