Uluslararası ticarete yön veren birlikler Türk makinelerini anlattı

Ticaret Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile organize edilen WIN EURASIA basın toplantısında bir araya gelen MİB, MAİB, İSDER, ENOSAD, AKDER ve ETMD Yönetim Kurulu Başkanları Türkiye imalat sanayisini değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrasya bölgesinin lider imalat sanayi fuarı WIN EURASIA, dünya genelinden binlerce katılımcı ve ziyaretçiyi bu yıl 14 – 17 Mart tarihleri arasında İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor. Geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistemin sergilendiği WIN EURASIA’nın yenilenen yüzü ve bu yıl sergilenecek olan Türk makineleri basın toplantısı ile tanıtıldı.

“WIN EURASIA” 2019’u Türkiye sanayicisinin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırdıklarını ve fuarın Türkiye sanayisinin uluslararası alanda gücünü göstermesi açısından önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları ifade etti:
“Türkiye ihracatçı KOBİ’lerin hızlı ve çözüm odaklı üretim anlayışıyla, uluslararası ticarette yıldızı parlayan bir ülke. WIN EURASIA ile yerli ve milli firmalara, ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere CIS ülkelerinden Afrika’ya kadar geniş bir katılımcı ile buluşacakları önemli bir platform sunuyoruz. Yurtiçinde yerli ürün kullanımını destekleyici etkinliklerin yanı sıra, Türk markalarını B2B görüşmeleriyle açılmak istedikleri hedef pazarlarla buluşturacağız. Sektörün önde gelen ulusal ve global kuruluş ve derneklerinin de büyük desteğiyle Türkiye sanayisine daha fazla katma değer ve işbirliği sağlayacak bir fuara imza atacağız.”

İş dünyası temsilcileri desteğini açıkladı

Ticaret Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile organize edilen, MAKFED, İSDER, ENOSAD, AKDER, ETMD, MAİB gibi sanayi sektörün önde gelen birliklerinin desteklediği fuar, devlet destekli Alım Heyeti Programları çerçevesinde birçok ülkeden uluslararası delegasyonların ağırlayacak, ikili iş görüşmeleri programı yeni iş bağlantılarının önünü açacak.

Basın toplantısında hazır bulunan Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) Başkanı Kutlu Karavelioğlu, konuşmasında makine sektörünün gücü ile ülkelerin gücü arasında paralellik bulunduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin makinelerinin rekabetçi bir yapıya sahip olduğunu aktaran Karavelioğlu şunları kaydetti:
“Ülkeler makine sektörünün gücü kadar var. Bu dünyada böyledir. Makine dünyanın en yaygın ticaret kalemidir. Türkiye’nin makinecileri olarak az enerji sarf eden ama verimliliği yüksek olan makineler ihraç ediyoruz. Bunları yapan bir Türkiye’den bahsediyoruz. Türkiye'nin makineciliği her sene yüzde 15 artışla ihracatını 17 milyar dolara taşıdı. Bizim ihracatımızın yüzde 60'ı Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri'ne. Türkiye'de 600'e yakın yabancı makine imalatçısı var. Bunların ortalama yatırım büyüklüğü 1,5 milyon dolar." Karavelioğlu, Türkiye’nin makinelerinin tanıtımı için fuarların stratejik bir öneme sahip olduğunu, pazar çeşitliliğini artırmak ve yeni temaslar kurmak için fırsatlar yarattığını da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin akıllı makineleri WIN EURASİA sergilenecek

Türkiye’nin rekabetçi, fiyat ve performans açısından iyi makineler ürettiğini dile getiren Makine İmalatçıları Birliği (MİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkayan da, Türkiye'nin ciddi bir makine ihracatçısı olduğunu ve Türkiye'de çok önemli firmaların bulunduğunu belirtti. Özkayan, "Çok iyi makine üretip ihracat yapabilen teknolojiyi üst seviyeye çıkarmış Almanya ve Amerika ile rekabet edebilen firmalarımız var. WIN EURASIA Fuarı'nda çok iyi bir sinerji ortaya koyuluyor. Bütün paydaşlar burada bizim üyelerimizde makinalarını fuarda sergileyecekler. Bunlar akıllı makineler, robotlar ve Endüstri 4.0 ile donanmış makinalarımız hep High Tech makineler fuarda olacak." dedi.

‘Makinelerin arızalarını önden haber veren teknolojiye çok yakınız’

Sanayide dijital dönüşüm çağının eşiğinde olduklarını söyleyen Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı; ise “Robotlardan kendi başına çalışan makinelere kadar her şey fuarda sergilenecek.” dedi

Akışkan Gücü Derneği (AKDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Semih Kumbasar Türkiye ve dünyada makine sektörünün içinde bulunduğu durumu ve gittiği yeri görmek açısından fuarların önemli olduğunu söyledi. Kumbasar, makine sektöründe kilit bir rol oynadıklarını, bütün branşlarla işbirliği içinde çalıştıklarını dile getirerek, akışkan güç sistemlerinde ulaşılan noktayı şöyle ifade etti: “Şu anda akışkan güç sistemlerine uzaktan müdahale edebilir, uzaktan arızaları çözebilir durumdayız. Makinelerin arızasını önden haber verebilecek teknolojiye ise çok yakınız.”

Türkiye olarak çok iyi makineler üretip, yazılımlar hazırladıklarını aktaran Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cemaloğlu, fuarda bütün bu makinelere can veren enerji sistemlerinin en son ve güvenilir uygulamalarının sergileneceğini kaydetti.

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Akbaytogan, makinen sektörünün ihracat hedeflerinin çok büyük olduğunu, dernek olarak hem bu hedeflere ulaşmalarına yardımcı olmaya hem de makinelerin Avrupa Birliği standartlarında üretilmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’nin ilk ‘Karanlık Fabrikası’ 14 Mart’ta WIN EUARASIA’da!

360 derece imalat sanayiini, Sanayii 4.0 konsepti altında buluşturacak olan 14 – 17 Mart 2019, WIN EURASIA Fuarı ile fuarı ziyaret edecek sektör profesyonelleri, otomasyon, dijitalleşme, nesnelerin interneti, arttırılmış gerçeklik gibi teknolojik gelişmeleri yakından deneyimleme fırsatı sunacak. Deutsche Messe’nin Türkiye ofisi Hannover Fairs Turkey tarafından organize edilen, daima ilklerin ve inovatif yeniliklerin yer aldığı yılın İmalat Sanayii buluşması, WIN EURASIA’ya yine ilk’ler damgasını vuracak. Endüstri 4.0 Festival Alanı, Türkiye’nin ilk Endüstri 4.0 konseptli Canlı Üretim Hattına (Smart 4.0 Manufacturing Line) ev sahipliği yapacak. “Canlı Üretim Hattı” için ayrılan alanda Türkiye’nin ilk ‘karanlık fabrikası’ inşa edilecek. Üretim kontrolü ve takibi, veri analizi, bulut teknolojisi, endüstriyel güvenlik, endüstriyel nesnelerin interneti, büyük veri, dijital otomasyon ve katmanlı üretim teknolojisi kullanılarak hazırlanan “Canlı Üretim Hattı”nda katılımcı ve ziyaretçiler, sanayinin yeniden şekillenmesine yön veren teknolojileri yakından görebilecek.

Hannover Fairs Turkey’nin, ENOSAD işbirliği ile bu yıl ilk kez WIN EURASIA bünyesinde gerçekleştirecek olduğu “WINOVATION” yarışması düzenlenecek. Yarışmada ürün, hizmet, tasarım, teknoloji, teknik altyapı, çözüm, iş modeli, organizasyon ve sosyal çevre gibi konu başlıkları altında teknik inovasyon ağırlıklı, özgün tasarımlı projeler ödüllendirilecek.

14 – 17 Mart, “WIN EURASIA” 2019 fuarını ücretsiz ziyaret etmek ve içeriğinde yer alan konferans ve programlara, sıra beklemeden, ücretsiz giriş yapabilmek için resmi sitesi; www.win-eurasia.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.