UTİB üyeleri yeniden 'İbrahim Burkay' dedi

UTİB Genel Kurulu'nda İbrahim Burkay yeniden başkanlığa seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay, UTİB Genel Kurulu’nda tekrar başkanlık görevine seçildi.

BTSO ve UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “ Üyelerimizden gelen isteğe duyarsız kalamazdım. Yaklaşık 8 yıldır büyük bir coşku ve gururla sürdürdüğüm UTİB Başkanlığı görevini aynı heyecanla sürdüreceğim” dedi.

UTİB, Genel Kurul sonrası 2013 yılı başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. Yeşim Tekstil en fazla ihracat yapan firma ödülünü aldı.

UTİB projeleri yeni dönemde de öncü olacak. Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, Türkiye Tekstil Zirvesi, Uluslararası Tekstil Fuarı ve Tekstil Tasarım Akademisi yolda.

Türk tekstilinin önemli temsilcilerini bünyesinde barındıran Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nde (UTİB) İbrahim Burkay güven tazeledi. Tek listeyle gidilen seçim sonucunda dört yıllığına yeniden göreve seçilen BTSO Başkanı İbrahim Burkay,   “Üyelerimizden gelen isteğe duyarsız kalamazdım. Yaklaşık sekiz yıldır büyük bir coşku ve gururla sürdürdüğüm UTİB Başkanlığı görevini aynı heyecanla sürdüreceğim” diye konuştu. 

İbrahim Burkay, “ Ar –Ge Proje Pazarı, Bursa Tekstil Konfeksiyon Merkezi, uluslararası fuarlara milli katılım organizasyonları ve tasarım yarışmaları gibi sektörün ufkunu açan ve aynı zamanda üretim ve ihracata da katkı sağlayan çalışmalarımız oldu" diyen Burkay, yeni dönemde de yeni dönemde de ülke ihracatına katkı için çalışacaklarını belirtti.

Tekstil Mükemmeliyet Merkezi geliyor

İbrahim Burkay liderliğindeki yönetim, seçimlerin ardından yeni dönemde de UTİB için farklı projeleri hayata geçirecek. Bunların başında da, BUTEKOM  koordinatörlüğünde hazırlıkları süren Tekstil Mükemmeliyet Merkezi geliyor. Kurulacak bu tesiste, akredite Teknik Tekstil Laboratuvarı olacak. Bu proje ile sektör için teknik tekstil üretimine geçiş yapmak isteyen firmalar için teşvik edici ve yönlendirici bir kurumun yaratılması hedefleniyor.

Yeşim Tekstil ihracat şampiyonu oldu

UTİB Genel Kurulu’nun ardından, 2013 yılı başarılı ihracatçıları ödüllendirildi.  Toplam 75 firmanın ödül aldığı gecede, ihracatı 10 milyon doların üstünde olan 21 firma altın, 6 ila 10 milyon dolar arası olan 21 firma gümüş, 6 milyon altındaki 20 firma ise bronz ödül aldı.  Bu kategorilerin dışında; en fazla ihracat yapan ilk üç firma ayrıca ödüllendirildi. Yeşim Tekstil, 2013 yılında UTİB bünyesinde en fazla ihracat yapan firma olurken, Fistaş Dış Ticaret ikinci, Küçükçalık Tekstil ise üçüncü oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir