“Vergi ödeme motivasyonu içsel bir ahlaktır”

TÜGİAD Bursa Şubesi 11. Dönem Yönetim Kurulu’nun düzenlediği ilk TÜGİAD Akademi toplantısının konuğu Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl oldu. Bingöl, tüm vatandaşların vergi haklarına ve bilincine sahip olması gerektiğine vurgu yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’nin üyelerine yönelik yaptığı bilgilendirici seminerler kapsamında organize edilen TÜGİAD Akademi toplantıları sürüyor. Dernek merkezindeki konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Tabaklar ve TÜGİAD Bursa Şubesi üyeleri katıldı.

‘Mükellef Hakları 4.0’ konulu söyleşisiyle TÜGİAD Bursa Şubesi üyeleriyle bir araya gelen Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, “Mükellef hakları, politika ve uygulamaları mükellef tanımı ve algısıyla başlar. ABD’de ‘vergi ödeyen’ kavramı çok önemlidir ve ABD vatandaşları da bu haklarının bilincindedir. Türkiye’de ise vergi kanunlarının dili çok ağır, bunu daha basit ve anlaşılabilir yapmamız lazım” diye konuştu.

“Vergi ödeme motivasyonu içsel bir ahlaktır” diyen Dr. Ozan Bingöl, “Vergi toplumun tüm kesimi için önemli. Bu konuda haklarınızı bilmeli ve vergi ödeme bilincine sahip olmalısınız. Çünkü, bu bilince sahip olmak; vergi şeffaflığı, ödediğiniz verginin nerelerde kullanıldığını öğrenme ile birlikte daha sağlıklı bir demokrasiyi de beraberinde getirir” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir