Yavuz Uğurdağ, İnegöl TSO’nun yeni başkanı oldu

İTSO'da turuncu listenin destek verdiği mavi liste 22’ye karşı 25 oyla seçimi kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) bugün yapılan yönetim kurulu seçimlerinde, turuncu listenin destek verdiği mavi liste 22’ye karşı 25 oyla seçimi kazandı. İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ olurken, turuncu listenin temsilcisi Mahmut Demirtaş da meclis başkanlığına seçildi.

Geçen hafta yapılan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerinde toplam 3 bin 953 üyesi bulunan İTSO’da oy kullanma hakkına sahip 2 bin 634 üyeden bin 928’i oy kullanmıştı. Meclis üyesi olarak Metin Anıl’ın başkan adayı olarak gösterildiği beyaz liste 22, Zeki Şahin’in başkan adayı olarak gösterildiği mavi liste 22 meclis üyesi çıkarırken, bağımsız olarak seçimlere giren Mahmut Demirtaş’ın temsilcisi olduğu turuncu liste ise 3 meclis üyesi çıkarmıştı. 5 No’lu Meslek Komitesi’nde meclis üyeliğine aday olan mavi listenin başkan adayı Zeki Şahin, 62’ye 58 oyla komiteden seçilemeyince, bağımsız olarak seçimlere giren Mahmut Demirtaş, 3 meclis üyesiyle seçimin kilit noktası oldu. Demirtaş Demirtaş, mavi listeye destek verdi.

Bugün yapılan yönetim kurulu seçimlerinde ise turuncu listenin destekleriyle mavi listenin başkan adayı Yavuz Uğurdağ, 47 meclis üyesi içinde 25 oy alarak İTSO’nun yeni başkanı seçildi. Mevcut başkan ve beyaz listenin başkan adayı Metin Anıl 22 oy aldı. 1987 yılında başkanlığa seçilen Metin Anıl, 31 yılın ardından İTSO başkanlığına veda etti. Meclis başkanlığı seçiminde ise, mavi listeye destek veren turuncu listenin temsilcisi Mahmut Demirtaş ise meclis başkanlığına seçildi. Yavuz Uğurdağ’ın başkanlığında göreve seçilen yeni yönetim kurulunda Kenan Kender, Halil Malkaç, Bahri Urgun, Murat Aydın, Metin Atış, Hatun Malgaralı, Hüseyin Özdemir, Nedim İncebay, Ali Ezim ve Bülent Boztepe yer aldı. Seçimin ardından bir açıklama yapan Uğurdağ: “Uzun yıllardır İTSO’ya başkanlık eden Metin Anıl Beye çok teşekkür ediyorum. İTSO İnegöl şehri için çok önemli bir kurumdur ve bu kurum yıllardan beri İnegöl’e hizmet ediyor. Bu kurumda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Maksadımız İnegöl’e hizmet etmektir. Bu yarışın kazananı, kaybedeni yoktur. Bu yarışın kazananı İnegöl’dür. Meclis üyelerimiz bize teveccühte bulundular, İTSO’yu yönetmek için görev verdiler. Bizler de Metin başkanımın tecrübelerinden, bilgilerinden faydalanan birisiyiz. Bundan sonra hep birlikte İTSO’yu yöneteceğiz” dedi. Yavuz Uğurdağ aynı zamanda mobilya sektörünü temsil eden İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ile fuarcılık şirketi MODEF’in de yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir