Adana artık marka kent olmalı

Recep ŞENYURT
Recep ŞENYURT DÜNYANIN ENERJİSİ recep.senyurt@dunya.com

Adana’nın turizm destinasyonuna dönüştürülebilmesi hedefiyle Adana Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde geçtiğimiz günlerde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve iş dünyasının temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen çalışma toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. 

Sonuç bildirgesinde, Adana’nın turizm, yatırım, markalaşma ve diğer alanlarda duyulan tanıtım ihtiyacının yanında, kongre turizmini geliştirmeye de katkı sağlayacak olan Adana Tanıtım AŞ’nin bir an önce kurulması gerektiği vurgulanmakta. Turizmi geliştirebilmek için yapılacak en öncelikli işin tanıtım olduğunu vurgulayan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana’nın turizm sektörüne önemli katkı yapacak düzeyde kongre turisti çekme potansiyeli bulunduğunu ifade ediyor. Atila Menevşe, kurulacak Adana Tanıtım AŞ’ye, TÜRSAB’ın ortak olacağını ve kurucu eleman desteği sağlayacağını ifade ediyor. Adana Tanıtım AŞ’yi Bakanlık ve TÜRSAB başta olmak üzere Adana’da bu işten fayda sağlayacak ve bu şirkete sermaye koyacak tüm tarafl arla ve profesyonel bir kadro ile hayata geçirebilmek için yoğun çaba harcayacaklarını açıklıyor. 

Bugüne kadar Adana’daki birçok kurum kentin tanıtımı konusunda yıllık bütçelerinden neredeyse hiç pay ayırmamakta, kentin ve değerlerin tanıtımı konusunda yapılan çalışmalarda yer almaktan imtina etmekteydiler. Seyahat etmenin hiç bu kadar kolay olmadığı yeni bir dönem yaşıyoruz ama odalarımız uzun zamandır kayda değer yurtdışı iş gezisi dahi düzenlememekteler. 

Bugüne kadar yaşanan süreç, tüm kurumlarımıza; kenti ve kentin değerlerini tanıtmadan turizm başta olmak üzere hiçbir konuda yeterince yatırımcı ve ziyaretçi çekilemeyeceğini göstermiş olmalı. 

Bu işe öncülük eden ATO başta olmak üzere tüm kurumlar bugünlerde 2015 bütçelerini yapıyor.. Bu bütçelerden kentin, kentlinin ve değerlerin tanıtımına yönelik ne kadar pay ayıracakları, düzenlemeyi planladıkları iş gezileri, kentte yapılan fuar, kongre, toplantı, etkinlik gibi alanlara verecekleri destekler kurumlarımız için Adana’nın tanıtımı konusunda en büyük samimiyet testi niteliğinde olacaktır.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar