Adana, Avrupa’nın sağlık merkezi olmaya aday

Recep ŞENYURT
Recep ŞENYURT DÜNYANIN ENERJİSİ recep.senyurt@dunya.com

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkta dönüşüm çalışmalarının bir parçası olarak yürütülen sağlık serbest bölgeleri kurulması çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Yer seçimi için Türkiye’nin birçok bölgesi gibi Adana da sağlık serbest bölgesine talip.

Projenin Adana’da hayata geçirilmesi için kolları sıvayan kurumların başında da Adana Ticaret Odası (ATO) gelmekte. Adana’nın, özel sağlık hizmetlerinin sunumu ve sağlık turizmi konularında önemli aşamalar kaydettiğini belirten ATO Başkanı Atila Menevşe, Adana başta olmak üzere Çukurova Bölgesi’nin kurulması düşünülen sağlık serbest blölgesi için gerek sağlık tesislerinin sayısı ve kalitesi, gerek ise altyapı olanakları bakımından ideal bir bölge olduğunu vurguluyor. 

Başkan Menevşe, yaşlanan Avrupa nüfusu başta olmak üzere dünyanın bir çok noktasından gelecek hastalara terapi ve tedavi imkanları sağlayacak sağlık serbest bölgesinin, iklim, coğrafya ve hizmet kalitesi başta olmak üzere her bakımdan müsait olan Adana’ya kurulmasını istediklerini ve bu yönde çalışmalar başlattıklarını açıklıyor.

Sağlık Bakanlığı bugünlerde projenin standartlarını belirlemek üzere. Belirlenen standartlara göre de ülkemizde sağlık serbest bölgesi veya bölgelerinin hangi kriterleri taşıyacağı da netleşmiş olacak. 

İller veya bölgeler bu şartlara sahip oldukları oranda da avantajlı konuma geçecekler. Hangi kriter belirlenirse belirlensin Atila Menevşe’nin de belirttiği gibi Adana, ülkemizdeki birçok ilden daha şanslı konumda. Ancak bu iş, bir yandan Adana’nın imkan ve kabiliyetleri ortaya konurken, diğer yandan da Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere Ankara ile yoğun bir temas gerektirmekte. 

Adana, bugüne kadar ayrışmaya dayalı anlayıştan farklı olarak, bir araya gelebilen ve sorunlara müşterek çözümler arayan oda, borsa ve sivil toplum kuruluşlarına sahip. Adanalı da haklı olarak, bir araya gelme başarısı gösteren bu kurumlardan kente yatırım yapılmasına yönelik kararların takipçisi ve sonuçlandırıcısı olmalarını bekliyor. 

Sağlık serbest bölgesi yatırım kararı beklenen bu güzel sonuçların ilki neden olmasın?

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar