Adana Hacı Sabancı OSB seçimleri

Recep ŞENYURT
Recep ŞENYURT DÜNYANIN ENERJİSİ recep.senyurt@dunya.com

Adana Hacı Sanancı Organize Sanayi Bölgesi (AHSOSB) seçimleri, ocak ayından bu yana geçen yoğun bir çalışma temposunun ardından yapılan 8’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı ile birlikte tamamlanmış oldu. Benim takip edebildiğim 13 yıllık dönem içinde tek liste ile seçime giden ve oy birliği ile seçimlerin sonuçlandığı Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk defa iki listeli bir seçim süreci yaşandı. 
Bekir Sütcü başkanlığındaki mevcut yönetim, organize sanayi bölgesi seçimlerinin 2 yıllık dönemler halinde yapılması nedeniyle başladıkları bir çok işin yarım kaldığını, bu işleri bitirmek için tekrar yönetime talip olduklarını açıklarken, Tansel Ün’ün başkanlığında yönetime aday olan sanayiciler ise değişim vurgusu ile oy istedi. 

Son derece demokratik bir ortamda gerçekleştirilen seçimlerde mevcut OSB başkan Bekir Sütcü’nün listesi, geçerli 477 oyun, 312’sini alarak seçimin galibi oldu. 

Tekrar başkanlığa seçilen Bekir Sütcü teşekkür konuşmasında, faaliyet dönemlerinde yapılan özel teknik lisede bugün sanayicinin ihtiyacı olan ara elaman sorununu çözecek 750 öğrencinin eğitim gördüğünü, arıtma kapasitesini yüzde 100 arttırdıklarını, noter ve İş-Kur’un OSB’de hizmet vermeye başlaması gibi bir çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Gümrük Müdürlüğü çalışmalarının son aşamaya geldiğini, 2’nci. etap doğalgaz ihalesinin temmuz ayında biteceğini, 10 bin dönümlük 3’üncü etap için kamulaştırmanın tamamlanmak üzere olduğunu, SGK Şubesinin Ağustos ayında de hizmete gireceğini ifade eden Bekir Sütcü, alışveriş merkezi, çocuklar için kreş, futbol sahası ve acil ihtiyaçlar için helikopter pisti kurulma çalışmaları gibi daha bir çok proje yürüttüklerini dile getirdi. 

Adana OSB’de Başkan Bekir Sütcü’nün de belirtmiş olduğu gibi onlarca proje gerçekleştirildi ve yenileri de yapılmaya devam ediyor. Ancak Adana sanayisinin kalbi olan OSB’ye daha çok ulusal ve uluslararası yatırım çekilmesine ihtiyaç duyuluyor. Bunu yapmaya aday olan ve bunun içinde sanayicinin güvenini kazanan Bedir Sütcü başkanlığında, Osman Nuri Oğuz, Vahit Gözek, Hikmet Aslan ve Ömer Kaya’dan oluşan yönetim kurulu üyelerini kutluyor, başarılar diliyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar