Beko, çocuklara 'kahramanların gibi sağlıklı beslen' diyor

DİDEM ERYAR ÜNLÜ
DİDEM ERYAR ÜNLÜ YAKIN PLAN didem.eryar@dunya.com

Çocuklarda obezite dünyada giderek hızla artıyor. Bunun başlıca nedeni “abur cubur”lar. Bugün obezite sorunu yaşayan çocuk sayısı 41 milyona ulaşıyor. Mevcut eğilim devam ederse 2025’e kadar 5 yaşın altında obezite ya da aşırı kilo sorunu yaşayanların sayısının 70 milyona ulaşması bekleniyor. Çocuklar daha az taze sebze, taze balık yerken, çok fazla yağ ve şeker tüketiyor.
Beko’nun “Eat Like a Pro” (Sporcu Gibi Beslen) girişimi, çocukları iyi ve sağlıklı beslenmeye teşvik etmeyi hedefliyor.

Proje, farklı coğrafyalardaki çocukların, kahramanları gibi beslenmelerini sağlayarak, sağlıklı gıdaları çocuklar için cazip hale getirmeyi amaçlıyor.

FC Barcelona'nın resmi ortağı olan Beko, bu girişim kapsamında çocukların “rol model” olarak benimsediği dünyaca ünlü futbolcular aracılığıyla, sağlıklı gıdaların olumsuz imajını değiştirmeye ve bu besinleri çocuklara sevdirmeye çalışıyor.

Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun, “Beko olarak müşterilerimizin hayatlarını her gün biraz daha kolaylaştırmak için çaba gösteriyoruz ve böylelikle aileleri için daha sağlıklı tercihler yapmalarına yardımcı oluyoruz. Hem yenilikçi ürünlerimiz ve teknolojilerimiz, hem de FC Barcelona futbol takımı oyuncuları ile yürüttüğümüz 'Sporcu gibi Beslen' kampanyasıyla çocuklarda obezite ile mücadeleye katkıda bulunuyoruz” yorumlarını yapıyor.

Beko, bu mücadelede ebeveynleri desteklemek için geliştirdiği akıllı ev aletlerini ve yeni tasarımlarını ilk defa katıldığı Milano EuroCucina Fuarı'nda tanıttı.

Beko standına yaptığımız ziyarette, MasterChef Junior İtalya jürisi Alessandro Borghese'nin pişirdiği sağlıklı yemek tarifl eri ve Beko’nun “sağlıklı yemek pişirmeyi” temel alan yenilikçi ürünleri hakkında bilgi aldık.

Yenilikçi ürünler

Beko’nun yenilikçi Split&Cook teknolojisi ile geliştirdiği ankestre fırınlar, kullanıcıların aynı anda 80 dereceye kadar farklı ısılarda iki ayrı yemek pişirebilmesini sağlayarak zaman, yer ve enerji tasarrufu sunuyor.

AutoDosing teknolojisinin kullanıldığı bulaşık makineleri, her seferinde deterjan koyma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Makine deterjanı bir ay boyunca çamaşırın boyutuna göre ayarlıyor ve deterjan bitmek üzereyken internetten otomatik olarak sipariş verebiliyor.

Beko'nun geliştirdiği NeoFrost Dual Cooling ise sağlıklı seçimler yapılmasına imkan sunuyor.

Dual Cooling teknolojisi, iki ayrı soğutma sistemi ile hem dondurucu hem de buzdolabında muhafaza edilen gıdalar için sağlıklı bir ortam yaratıyor. Sistemlerin biri derin dondurucu içinde yüksek nem seviyesi sağlayarak buzdolabı bölmesindeki gıdaları taze tutmaya yardımcı oluyor; soğutma sistemi ise buzlanmayı önlemek amacıyla kuru bir ortam sunmak için çalışıyor.

“Gıdayı israf etmek, hayatı israf etmektir”

Arçelik’in üst segment markası Grundig, “Respect Food-Gıdaya Saygı” felsefesiyle ünlü şef Massimo Bottura’nın dünya çapında “Food for Soul” girişimine destek veriyor. Girişimin hedefi, dünyadaki kaynakların korunmasına, bize yetecek kadar tüketmeye ve gıda israfına son vermeye yönelik bilinçlendirme oluşturmak. Grundig bu girişime Türkiye’de “Ruhun Doysun” projesiyle hayat veriyor. Grundig-Mehmet Gürs işbirliği ile başlatılan “Ruhun Doysun” projesiyle, gıda israfına dikkat çekmek, doğa ile bütünleşmiş sürdürülebilir bir yaşam için farkındalığı artırmak hedefl eniyor. Grundig bu kapsamda doğal kaynakların verimli kullanılmasına hassasiyet gösteriyor. Daha az enerji, daha az su harcayan ürünler geliştirmeye, yiyecekleri daha uzun süre taze tutan, teknolojiler üretmeye öncelik veriyor.

“Ruhun Doysun” felsefesi ise şu manifestoyla ifade ediyor kendini: “İnsanlardan farklı olarak, gıda bizi yargılamaz ya da ayrımcılık yapmaz. Sadece genci besleyip, yaşlıyı ve hastayı görmezden gelmez. O bize hep verir, karşılığında hiç birşey almaz. Gıda hayattır. Bizi yarı yolda bırakmaz. Saygı Duy.”

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar