Güçlü TOBB, güçlü ekonomi

Serbest Kürsü
Serbest Kürsü

Mustafa Servet DALTABAN - Kelkit TSO Başkanı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB); Türkiye genelinde 365 oda ve borsa ile birlikte, ülke ekonomisinin yapı taşını oluştururken, 1 milyonu aşkın üye sayısı ile Türkiye’nin en güçlü sivil toplum gücü olarak öne çıkıyor. Bir ferdi olarak içerisinde yer aldığım TOBB ailesi, ülkemizin muasır bir medeniyet seviyesine ulaşması ve dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olması vizyonu ile geleceğe bir spot lambası gibi ışık saçıyor.

TOBB; Bilgi güçtür anlayışından hareket ederek, eğitim, istişare ve yenilikçilik ekseninde iş dünyası ve ekonomiye yönelik sorunların teşhisi ve tedavi yaklaşımlarını en doğru protokol ile ortaya koyan gelişmiş bir örgüt. Şöyle ki geçtiğimiz ay, Ankara’da yaklaşık her hafta ‘Meclis Kurulu Üyeleri Bilgilendirme’ semineri yapıldı. Bu seminerlerde yaklaşık 10 bin civarında Meclis Kurulu üyesinin bilgilendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılması adına eğitim verildi. Meclis Kurulları bir il veya İlçedeki ticaret sanayi odası veya borsalarının sektör temsilcileri yani o iş kolunun oda meclislerindeki vekilleri olarak seçiliyor. Temsil gücündeki liyakat, örgütün gücünü arttırırken, ülkeye büyük bir katma değer katkısı da sunmaktadır.

Kalkınmış bir topluma ulaşmanın en önemli yolu, modern değerler üreten kurumlardan geçmektedir. Kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin yapısı büyük önem arz etmektedir. Çünkü modern değerler taşıyan Kurumlar, modern tavırlar sergileyen bireyler doğururlar. Bu modern tavırlar ve vizyon, kalkınmanın anahtarı olarak karşımıza çıkar.

Gelişmiş toplumlar; gelişmiş sivil toplum örgütleri, kooperatifleri ve düşünce kuruluşları ile öne çıkarlar. Bu yapılar esasen siyaset üstü mekanizmalardır. En büyük güçlerini de bu özelliklerinden alırlar. Bu yapılar sundukları çözüm yöntemleri ile de bir nevi devlet politikalarına da etki eder, büyük katkılar sunarlar.

İşte bu yüzden TOBB taşıdığı misyon ve gelecek vizyonu ile bu ülkenin umudu ve lokomotifi konumundadır. Dünya ile entegrasyonun başlığı ekonomi iken, TOBB, bu başlığın altını çok güzel doldurmaya çalışıyor ve gelecek hedeflerimize en büyük katkıyı sunuyor. Bilginin, teknolojinin, inovasyonun ve yapay zekanın öne çıktığı, Çetin pazarlama şartlarının hakim olduğu dünya pazarında artık hiçbir şey kolay değil. Daha çok çalışmalı, geliştirmeli ve üretmeliyiz. Ve bu arenada temsil gücü kuvvetli aktörlere ihtiyacımız var. Bu yüzden; Daha güçlü TOBB, daha güçlü ekonomi.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Ufuk çizgisi 03 Nisan 2024