Karnavalın ardından…

Recep ŞENYURT
Recep ŞENYURT DÜNYANIN ENERJİSİ recep.senyurt@dunya.com

Türkiye’nin ilk kent karnavalı olan “Portakal Çiçeği Karnavalı” Adana cadde ve sokaklarında yaşanan renkli görüntülerin ardından, katılan insanların seneye de buluşmak dileği ile son buldu.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen 'Portakal Çiçeği Karnavalı' bu yıl çok daha büyük katılım ve coşkuya sahne oldu. 85 farklı etkinlik ile 3 gün boyunca kutlanan karnavala Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, ünlü sanatçılar, köşe yazarları ve üst düzey yetkililer başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce insan katıldı. 

Her geçen yıl ilgi ve katılımın arttığı karnaval bu sene Adana’da birlik ve beraberlik yönünde bir ilke daha sahne oldu. Adana uzun süredir Valilik ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yaşanan sıkıntılarla anılan bir kent haline gelmişti. Adana Valisi ile Büyükşehir Belediye Başkan vekili arasında yaşanan tartışmalar birçok kez ulusal medyaya yansımış ve günlerce konuşulmuştu.  Adana, iş adamlarının tüm başarı ve çabalarına rağmen arzu edilenin tam tersi yönde ulusal basında yer almaya başlamıştı.

Karnaval çalışmaları ile birlikte Adana’daki tüm kesimler bir araya gelerek kent için yapılan organizasyonlarda birlikte hareket edilebileceğini / edilmesi gerektiğini göstermiş oldular. Karnaval boyunca Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarının, etkinliğin her aşamasına iştirak etmeleri, birlikte yan yana ve hatta el ele poz vermeleri iyiye, güzele atılmış büyük bir adım oldu. 

Birçok kent için çoktan aşılmış bu durum maalesef Adana’da yeni yeni aşılan bir konu. Bunda, yapılan yerel yönetim seçimlerinin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Hüseyin Sözlü’nün başkanlık koltuğuna oturması ile birlikte Adana’nın vekaleten yönetilmekten çıkarak yeni bir anlayış ile asaleten yönetilmeye başlamasının da etkisi olduğunu söylemek gerekir.
Bu vesile ile başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Hüseyin Sözlü olmak üzere tüm belediye başkanlarını kutluyor, Adana’nın her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, başkanlara başarılar diliyoruz.
 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar