Oda seçimleri ilçeleri de hareketlendirdi

Ömer Faruk ÇİFTÇİ
Ömer Faruk ÇİFTÇİ BURSA'dan omer.faruk@dunya.com

Nisan ayı oda seçimleri nedeniyle iş dünyası açısından hayli hareketli geçecek. Kısa süre öncesine kadar söylenti olarak dillendirilen ilçe oda ve borsalarında tasarrufa gidileceği konusu rafa kalkınca ilçelerde adaylar ortaya çıkmaya başladı.

Bursa’da da seçim takvimleri netleşti. Önümüzdeki süreçte hareketli günlerin yaşanması beklenirken, şu anda pek çok odada mevcut başkanların bir sonraki 4 yıl için yeniden hazırlandıkları konuşuluyor. Adaylığını resmen açıklayanlar olduğu gibi, henüz bu konuda açıklama yapmayan ancak aday olmasına kesin gözüyle bakılan isimler de bulunuyor.

Bursa'nın en büyük ilçesi İnegöl seçim heyecanının en yoğun yaşanacağı yer olarak duruyor karşımızda. İnegöl'de 30 yıldır başkanlık yapan Metin Anıl, 1 Nisan’da yapılacak seçimlerde adaylığını kesin bir dille açıklamasa da yeniden yarışın içinde olacağı bekleniyor. Anıl'ın bugüne kadar hiçbir seçimde adaylık açıklaması yapmadığını, Meclis üyesi seçildikleri sonra ekibinin desteği ile başkanlık koltuğuna oturduğunu hatırlatmakta fayda var. İnegöl ekonomisinin çok büyük bir bölümü mobilya ve yan sanayiden oluşuyor. Mobilyacılar yıllar yılı Başkan Anıl'ın karşısına aday çıkardılar. Ancak oda seçimlerinde mobilyada komite ve Meclis üye sayısı sınırlı kaldığı için bu sektör özelinde aday gösterilen hemen hiçbir aday Anıl'a karşı üstünlük sağlayamadı. Nisan seçimlerinde bu kez Anıl'ın karşısına İnegöl OSB Başkanı Zeki Şahin'in çıkması bekleniyor. İlçede hummalı bir çalışma gözleniyor. Şahin ve ekibinin bu hafta içinde ekibini ve projelerini açıklaması bekleniyor. İnegöl'de 4 bin üye 19 meslek grubunda yaklaşık 50 meclis üyesini belirleyecek.

Orhangazi'de değişim var. Ticaret ve Sanayi Odası’nda iki dönemdir başkanlık görevini yürüten Ergün Efendioğlu’nun yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler yeni adaylara çevrildi. Orhangazi TSO’da Meclis Başkanlığı görevini yürüten Erol Hatırlı, 2 Nisan’da yapılacak seçimlerde Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Ayrıca Orhangazi TSO Proje Destek Ekibi Koordinatörü Nizamettin Alkan da TSO başkanlığına talip. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 750 üye 15 meslek grubunda toplam 30 kişilik meclis üyesini seçecek.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, önümüzdeki seçimlerde KTSO’ya yeniden başkan adayı olduğunu açıkladı. 7 Nisan’da yapılması planlanan seçimlerde Naci Güncü’nün karşısına ise Üstündağ Turizm’in sahibi Muammer Üstündağ’ın çıkması bekleniyor.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nın 30 yıllık başkanı Kemal Akıt, bu dönem aday olmayacak. Ekim ayında yapılması planlanan seçimlerde Yıldırım Group’un Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yıldırım’ın adı güçlü adaylar arasında geçmişti. Ancak Yıldırım’ın beklenmedik vefatı üzerine GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir’in adı 14 Nisan’da yapılacak seçimlerde en güçlü aday olarak öne çıkıyor. Ayrıca Gemlik’te Mahmut Solaksubaşı’nın da seçimlere hazırlandığı konuşuluyor. Gemlik’te 11 grupta seçilecek olan 25 meclis üyesi, 21 Nisan’da 7 kişilik yönetimini belirleyecek.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar