'Uçan Süpürge' 18 yaşında

Ankara Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 18’i devirdi. 18'inci Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali 8 Mayıs’ta başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA -  Ankara Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 8-18 Mayıs günleri arasında 18. kez izleyiciyle buluşacak. Festival, 18. yaşı nedeniyle “18’in halleri” temasıyla hazırlandı. 17 başlıkta 133 filmin gösterileceği festivalde, 18. yıl teması çerçevesinde “Genç Gönüllüler Kurulu” da oluşturdu. Yine temaya uygun biçimde Kurul Başkanı popüler TV dizisi Güllerin Savaşı’nın başrol oyuncularından Damla Sönmez oldu. Festivalin açılış ve gelenekselleşen onur ödülü töreni 8 Mayıs günü Devlet Opera ve Bale Sahnesinde yapılacak Onur ödülleri bu yıl sanatçı Hümeyra ve Akademisyen Nermin Abadan Unat’a verilecek.  

Uçan Süpürge Festivalinin basın toplantısı gelenekselleştirilen şekilde Ankara Kuğulupark’ta bir etkinlik sahnesinde açıklandı. Basın toplantısı için çevreye çeşitli görseller asıldı ve hatıra fotoğrafları çekildi. Toplantıda bir konuşma yapan oyuncu Damla Sönmez, festivalin kadın emeğini görünür hale getirmesi nedeniyle önemli olduğunu vurguladı. Festivalin destekçileri arasında bulunan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de kadın sorunlarının çözümü için kadın odaklı her türlü etkinliğin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 

Festival kapsamında forum, panel, tiyatro ve karikatür sergisi 

“18’in Halleri” temalı, 18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında 39 ayrı ülkeden 17 başlıkta 133 film gösterilecek. Uzun metrajlı filmler Büyülü Fener, kısa metraj ve belgeseller ise Çankaya Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak. 

18’in Halleri, Erkekler Kadınları Nasıl Sevmeli başlıkları altında iki forum düzenlenecek. 

Yüzleşme, Kadın Bedeni Savaş yeri başlığı altında iki panel de gerçekleştirilecek. 35 ülkeden 400 karikatüristin, Türkiye’de ilk kez sergilenecek eserleri de “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” başlığı altında düzenlenen karikatür sergisiyle izleyicilere sunulacak. 

Tiyatro İs oyuncuları, Derya Cumaoğlu, Seda Çakmaksoy, Elif Nur Kerkük, Hilal Kuvvet, Selin Sevdar, Gülsüm Soydan ve Selen Şeşen “Bahar Kuaför” oyununu sergileyecek. 

Yine Festival kapsamında, bazıları ödüllü 4 atölye çalışması da yapılacak. Film müzikleri, film okuma, sinetabip, yapımlab isimleri verilen atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.