'Yıldızlarla Oda Müziği' keyfi

Müzik Festivali, günümüzün üç önemli solistini; Patricia Kopatchinskaja, Sol Gabetta ve Polina Leschenko’yu bugün gerçekleştirilecek konserde buluşturuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 43. İstanbul Müzik Festivali, bu akşam özel bir oda müziği konserine ev sahipliği yapıyor. Gerek virtüöziteleri gerek sahnedeki karizmalarıyla, klasik müziğin son dönemlerdeki en parlak yıldızları olan Patricia Kopatchinskaja, Sol Gabetta ve Polina Leschenko, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de saat 20.30’da dinleyicilerle buluşuyor. Polinka Leschenko’nun verimli hayal gücünü, Patricia Kopatchinskaja’nın olağanüstü enerjisi ve Sol Gabetta’nın duyarlılığı ve tutkusuyla birleştiren üçlü, canlılığı ve ifade gücüyle Scubert’ten Brahms’a uzanan bir programla tüm müzikseverlerle buluşuyor. 

Patricia Kopatchinskaja, geçmişte ayrı ayrı işbirliği gerçekleştirdiği Sol Gabetta ve Polina Leschenko ile birlikte yepyeni bir üçlü oluşturmak üzere ilk kez 43. İstanbul Müzik Festivali’nde sahneye çıkıyor. Müzik türleri arasında sınır tanımayan kemancı Kopatchinskaja’yı eleştirmenler “dinleyicileri sarsmaktan zevk alan korkusuz bir sanatçı” olarak tanımlıyor. Sanatçı, “Crédit Suisse Genç Sanatçı Ödülü”nü kazanarak bu ödül kapsamında Mariss Jansons yönetimindeki Viyana Filarmoni Orkestrası eşliğinde konser verdiğinden bu yana uluslararası müzik merkezlerinin aranılan isimlerinden biri. 

Sol Gabetta ise nerede sahneye çıkarsa çıksın, çekici yorumu, tutkuyla çalışı ve karizmatik kişiliğiyle dinleyicilerini her daim etkileyen nadir yeteneklerden. 2004’te “Crédit Suisse Genç Sanatçı Ödülü”nü kazanarak Valery Gergiev yönetimindeki Viyana Filarmoni eşliğinde Luzern Festivali’nde yer almasından bu yana üç defa ECHO Klassik Ödülü aldı.Geçtiğimiz sezon Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni ile verdiği konserle yıldızı iyice parlayan Sol Gabetta, ilk kez İstanbullu seyircilerle buluştuğu 36. İstanbul Müzik Festivali’ndeki unutulmaz performansından sonra pek çok defa festivalin konuğu oldu. 

Konserin üçüncü solisti ise Polina Leschenko. Dünyadan eleştirmenlerin deyimiyle “olağandışı güç ve virtüöziteye sahip çalışı” ve “eşsiz duyarlılığı” Polina Leschenko’ya “Choc du Monde de la Musique” dahil, birçok ödül kazandırdı. Dünyanın dört bir yanında seçkin topluluklar eşliğinde konserler veren sanatçı Hallé’nin düzenli konuğu.