23 Nisan’ı sanatla kutlayın!

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hafta boyu ailelerin çocuklarıyla keyifli vakit geçirebileceği etkinliklere sahne olacak. Tiyatrodan atölye çalışmasına geniş bir yelpazede düzenlenen etkinliklerin çoğu ücretsiz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sanat kurumları ve mekânları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yarın ve hafta boyu gerçekleştireceği çeşitli özel etkinliklerle kutlayacak. 

Devlet Tiyatroları’nın bu yıl 11. kez düzenlediği Ankara Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali 24- 29 Nisan, Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali ise 23 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivallerin programına www.devtiyatro.gov. tr adresinden ulaşılabilecek. 

Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği 31. Çocuk Şenliği, 24 Nisan’a kadar Harbiye Muhsin Ertuğrul, Gaziosmanpaşa, Kağıthane Sadabad ve Ümraniye Sahnelerinde gerçekleştirilecek. 31. Çocuk Şenliği’nde 16 tiyatro ekibi 32 seans çocuk oyunu sergileyecek. Ayrıca; çocuklara yönelik resim, heykel, dans, rap, yoga, pantomim gibi konularda 20 atölye; yetişkinler için alanında uzman pedagog ve psikologlarla 12 söyleşi; org, klasik müzik, rap, engelli mehteran takımı gibi 5 konser gerçekleşecek. Şenlikte ayrıca tiyatromuzun ünlü simaları da masal okuma etkinliklerinde çocuklarla bir araya gelecek. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, 24 Nisan Cuma günü Gaziosmanpaşa sahnesi dans stüdyosunda, saat 10.30’da, 10 kişilik görme engelli öğrenciye masal okuyacak. Şenlikte, tüm oyunlar ve etkinlikler ücretsiz. 

ADOB'dan 3 gösteri 

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara özel 3 temsille kutlayacak. Önce saat 11:00’da Altınpark’ta müzikli çocuk oyunu olan “Çocuk Dünyası”, sonra saat 15:00’da Opera Sahnesi’nde ADOB Çocuk Balesi Birimi yöneticisi Ömür Uyanık koreografisiyle hazırlanan “Çocuk Balesi” gösterisi, akşam 20:00’da ise Leyla Gencer Sahnesi’nde müzikleri, rejisi ve librettosu İpek Mutaf Böler tarafından hazırlanan müzikli masal “Kırmızı Pabuçlu Kız ve Sihirli Müzik”, Leyla Gencer Çocuk ve Gençlik Korosu tarafından çocuklar için sahnelenecek.

Bursa Filarmoni çalacak 

Uludağ Premium sponsorluğunda, Bursa Filarmoni Derneği’nin desteğiyle çalışmaları sürdüren Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Merinos’ta özel bir konser verecek. Cem-i Can Deliorman’ın şefliğini yapacağı konsere solist olarak Eva Diyaroğlu Bale Okulu, oyuncu Eylem Tanrıver Varlı, Aytek Mete Ergün ve Okan Patıer eşlik edecek. Saat 18:00’da başlayacak konserle, orkestra milli bayramımızı kutlayacak. 

Ücretsiz oyunlar 

Eti Çocuk Tiyatrosu, Devlet Tiyatroları'nın düzenlediği 14. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği kapsamında Vanlı çocuklarla buluşacak. Tiyatro, 24 Nisan’da Van Devlet Tiyatrosu Sanat Çadırı’nda saat 10.00 ve 13.00 olmak üzere iki ayrı gösterimde çocuklar için “Kral Çıplak” adlı oyunu sergileyecek. 25 Nisan’da ise Bahçesayar Kız Yatılı Bölge Okulu Çok Amaçlı Salonu’nda 11:00 ve 13:00 olmak üzere iki ayrı gösterim daha sergilenecek. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılayan “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunuyla ile Ankara’da kutlayacak. Ankaralı minikler ve aileleri, bayram coşkusunu 25-26 Nisan tarihlerinde ücretsiz olarak sahnelenecek oyunla yaşayacaklar. Oyun, Ankara Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda, saat 12.00 ve 14.00’te sahnelenecek. 

Akbank Sanat'ta atölyeler 

Akbank Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası ve Çocuk Bayramı kapsamında 24-25 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmaları ile çocukları sanatın büyülü dünyasıyla buluşturacak. Kültür merkezinde Sarkis Su İçinde Suluboya Atölyesi (6-12 yaş), Yaratıcı Drama Atölyesi (9–12 yaş), Oyuncak Heykel Atölyesi (7-14 yaş), Mini Mozaik Atölyesi (7-12 yaş), Linol Baskı Atölyesi (9-14 yaş) ve Sanatın Yapı Taşı: Oyun (7-14 yaş) başlıklı atölyeler takip edilebilecek. 

SSM süsleniyor 

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 23 Nisan nedeniyle bahçesini çocukların yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri bir alana dönüştürecek. Yarın müzeyi ziyaret eden çocuklar, müzenin bahçesindeki çiçekleri ve tüm yeşil alanları içlerinden geldiği gibi süsleyecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek 23 Nisan etkinliğine katılmak için kayıt yaptırmak ve bilgi almak isteyenler, 0216 550 97 62 numaralı telefonları arayabilirler. 
"Esin Kutusu" 

İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenlediği 10.Çocuk Şenliği ile çocuklara “Esin Kutusu” adlı programı armağan edecek. Eğitim Programı Ana Destekçisi Garanti Bankası’nın katkılarıyla 26 Nisan’a kadar sürecek olan şenliğe 3 bin çocuk ücretsiz katılacak. Hafta içi her gün saat 10.00 ile 16.30 arasında, hafta sonu ise saat 10.30 ile 16.30 arasında düzenlenen 10. Çocuk Şenliği’ne Ülker, ürünleriyle ikram desteğinde bulunacak. 4-12 yaş grubuna yönelik gerçekleşecek “Esin Kutusu” başlıklı programda, sanat eserlerinden yola çıkarak gelecek için yaratıcı fikirler üretilecek.

Otomobil boyayacaklar 

Rahmi M. Koç Müzesi, bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı geleneksel hale getirdiği otomobil boyama etkinliği ile kutlayacak. Klasik Otomobil Kulübü’nün ve Faber-Castell’in desteği ile düzenlenecek bu renkli etkinlik, saat 11.00’de başlayacak. Çocukların boyadıkları otomobiller 26 Nisan tarihine kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenecek.