30 bin kişi tiyatro izledi

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2013- 2014 sezonunda üç ayrı sahnede sergilediği 104 oyun ile 30 bin izleyici rakamına ulaşarak kendi rekorunu geçmeyi başardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Kültür ve sanat faaliyetlerine önem veren Karşıyaka Belediyesi, tiyatro dalında da önemli bir ivme kazandı. 18 yıldır faaliyette olan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2013- 2014 sezonunda sergilediği 104 oyunla 30 bin izleyiciye ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka'yı sanatın başkenti haline getireceğiz" dedi. 

Üç sahnede 104 oyun

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2013- 2014 sezonunda üç ayrı sahnede sergilediği 104 oyun ile 30 bin izleyici rakamına ulaşarak kendi rekorunu geçmeyi başardı. Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar önderliğindeki ekip; sahneye koydukları ‘Çizmeli Kedi’, ‘Ahududu’, ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ ve ‘Tersine Dünya’ isimli oyunlarıyla tiyatroseverlerin büyük beğenisini kazandı. 

Ekibin başarıları, sezon boyunca elde ettikleri ödüllerle de tescillendi. ‘Çizmeli Kedi’ ve ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ oyunları, ekibe ‘En İyi Yapım’ ödülünü getirdi. Belediye Tiyatrosu’nda görev yapan Günnur Orhon, ‘Ahududu’ ile ‘En İyi Sahne Tasarımı’ ödülüne ulaşırken, oyunculardan Atilla Acar da ‘Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nde, ‘Komedi Dalında Yılın Erkek Oyuncusu’ ödülüne layık görüldü. 

Meydanlara taşınacak

Karşıyaka Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar ve oyuncuları makamında kabul eden Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ekibin başarılarını pasta keserek kutladı. Akpınar “Karşıyaka’nın kültür, sanat, turizm ve sporla öne çıkmasını istiyoruz. Bu hedefimize çok önemli bir katkı sağlayan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’na emek veren herkesi kutluyorum. Başarılarınızın daha da artması için her zaman yanınızda olacağız. Etkinliklerimizi gelecek dönem meydanlara, açık alanlara da taşıyarak farklılık yaratacağız” dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir