429 eser yeni sahibini bekliyor

Alif Art'ın 6 Mart'ta düzenleyeceği müzayedenin ilk bölümünde, 1 Ocak'ta hayatını kaybeden edebiyatçı-hukukçu Yiğit Okur'un kurucularından olduğu Galatasaray Eğitim Vakfı'na bağışladığı eserler satışa sunuluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aramızdan 1 Ocak günü ayrılan ünlü yazar ve hukukçu Yiğit Okur’un Galatasaray Eğitim Vakfı’na bağışladığı eserler, düzenlenen bir müzayedeyle koleksiyonerlerin beğenisine sunuluyor. Alif Art Antikacılık’ın organize ettiği müzayedede; Galatasaray Dîvân Kurulu Üyeliğinde bulunan, Galatasaray Eğitim Vakfı’nın kurucularından biri olan Okur’un tüm gelirini vakfa bağışladığı eserlerinin yanı sıra önemli koleksiyonlardan eserler de satışa sunuluyor.

Hat eserleri de var

The Ritz-Carlton İstanbul otelin Balo Salonu’nda, 6 Mart Pazar günü 14.30’dan itibaren gerçekleştirilecek olan “Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi”nde 429 lot eser satışa sunuluyor. Müzayedenin ilk bölümünü oluşturan Yiğit Okur koleksiyonunda; Şevket Dağ, Fikret Muallâ, Avni Arbaş, İlhan Berk gibi önemli sanatçıların eserlerinin yanı sıra hat levhalar, gravürler, gümüşler, bohemler, mobilyalar ve halılar yer alıyor. Müzayedenin ikinci bölümünde ise; Türk Hat Sanatı’nın önemli isimlerinden Manastırlı Mehmed Tevfik Bey’in koleksiyonuna ait hatlar ile antika piyasasının eski isimlerinden Ali Kazgan’ın koleksiyonuna ait hat levhaları ve tombak eserler yeni sahiplerini bekliyor.

Bir Onat klasiği...

“Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi” nin muhammen bedeli en yüksek eseri bir Hikmet Onat tablosu. “Topkapı Sarayı Harem Dairesi’nden” başlıklı, 65.5’a 54.5 santimetre ebatlarındaki 1962 tarihli tuval üzerine yağlıboya yapıtın tahmini satış fiyat aralığı 125 bin-150 bin lira. Tanıtım sergisi 5 Mart Cumartesi akşamı saat 19.00’a kadar Alif Art’ta görülebilen müzayedenin bir diğer önemli tablosu ise döneminin saray ressamı Zonaro’dan. İmzalı, tuval üzerine yağlıboya “Üsküdar Sırtlarından İstanbul”un tahmini satış aralığıysa 120 bin-140 bin lira. Tablo, orijinal varaklı eski çerçeve içerisinde yer alıyor. Müzayedede hat koleksiyonerlerini heyecanlandıracak eserler de var.

Müzayedenin en gözde 15 parçası

► Hikmet Onat'tan “Topkapı Sarayı Harem Dairesi‘nden”: 125 bin-150 bin lira

Fausto Zonaro'dan “Üsküdar Sırtlarından İstanbul”: 120 bin-140 bin lira

Hoca Ali Rıza'dan “Mehtap”: 75 bin-80 bin lira

İhsan Cemal Karaburçak'tan bir yağlıboya: 70 bin-80 bin lira

Erol Akyavaş'tan bir karton üzerine karışık teknik: 60 bin-65 bin lira

Şevket Dağ'dan “Rüstem Paşa Camii İçi”: 50 bin-60 bin lira

Mustafa Ata'dan “Boşluk ve Zaman“: 45 bin-50 bin lira

Kütahya seramik hat levhası: 40 bin-45 bin lira

Tuğralı gümüş kallavi divit: 40 bin-50 bin lira

Abidin Elderoğlu'dan bir yağlıboya: 40 bin-50 bin lira

Çanakkale seramik geyik: 35 bin-40 bin lira 

Burhan Doğançay'dan “Kalpten Duvar Yazıları“: 35 bin-40 bin lira

Çanakkale seramik bir başka geyik: 30 bin-35 bin lira 

Hasan Vecih Bereketoğlu'ndan “Harem Sahilinde Sandallar”: 30 bin-35 bin lira

İzzet Ziya'dan “Denizde Yıkanan Çocuklar”: 30 bin-35 bin lira  

Bu konularda ilginizi çekebilir