5 metrekarelik dükkandan dev zincire

OPET'in öyküsü kitap oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Bu yıl 20'nci yaşını kutlayan OPET'in kurucuları Nurten-Fikret Öztürk çiftinin öğretmenlikten iş yaşamının zirvesine uzanan başarı öyküsü kitap oldu. Yapılan açıklamaya göre, gazeteci-yazar Nebil Özgentürk'ün iki yıl süren çalışması sonucu ortaya çıkan kitap, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde satışa çıktı.

 
Nurten- Fikret Öztürk çifti ve yakın çevresi ile gerçekleştirilen söyleşilerden derlenen "Opet Mucizesi-Yokuşu Tırmanan Ömür"; anılar, fotoğraflar, mektuplar ve dönüm noktası olan anekdotlardan oluşuyor. Kitapta, Anadolu'nun iki farklı köşesinden gelen ancak yolları Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'nda kesişen Öztürk çiftinin 5 metrekarelik madeni yağ dükkanından başlayan ticaret serüvenleri anlatılıyor.
 
Madeni yağ dükkanının 20 yılda Öztürkler Petrol'e, Öztürkler Petrol'ün de OPET'e dönüşümü anlatan kitapta "yokuşu tırmanan bir ömre" tanıklık ediliyor ve çiftin başarısının sırrı anlatılıyor. Kitapta yer alan anı, fotoğraf ve mektuplar Özgentürk tarafından bir filme de dönüştürüldü. Tiyatro sanatçısı Selçuk Yöntem'in seslendirdiği, kitapla birlikte hediye edilen 35 dakikalık belgesel film, okuyucuya hikayeyi görsel açıdan da anlatıyor.
 
Kitabın satışından elde edilecek gelir Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) bağışlanacak.
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir