Açıkhavada yaz yine rengârenk

Zaz'ın konseriyle 28 Temmuz’da başlayacak olan Turkcell Yıldızlı Geceler, 5 Eylül'e kadar, ülkemizden ve dünyadan farklı türlerin yorumcusu sanatçıların konserleriyle devam edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yaz aylarının klasikleşen etkinliklerinden Turkcell Yıldızlı Geceler, Pera Event organizasyonuyla 28 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde başlıyor. Etkinlik, 5 Eylül'e kadar yerli ve yabancı birçok ünlü ismi müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Bu yıl Zaz konseriyle açılacak olan Turkcell Yıldızlı Geceler'in programında; Candan Erçetin, Hande Yener, Sibel Can, Mario Farantouri&Alexandros Karozas, Nil Karaibrahimgil, Yalın, Ferhat Göçer & Anjelika Akbar, Volkan Konak, Mustafa Ceceli, Aşka Dair Şarkılar, Bülent Ortaçgil&Birsen Tezer& Hüsnü Arkan, Goran Bregovic, Halil Sezai & Yasmin Levy, Funda Arar, Sertab Erener, Göksel, Murat Dalkılıç ve İlhan İrem yer alıyor.

Bu yazın Turkcell Yıldızlı Geceler'inin ilkinde dünyaca ünlü şarkıcı Zaz sahne alıyor.

Eleştirmenlerce Edith Piaf’ın tahtına aday gösterilen, çeşitli anketlerde ülkesinde ve Avrupa’da “En Beğenilen Fransız Şarkıcı” seçilen Zaz, 28 Temmuz'da İstanbullu sevenleriyle buluşuyor.

Şimdiye kadar her biri müzik listelerinde zirveye ulaşan 7 albüme ve pek çok sevilen şarkıya imza atan Candan Erçetin ise bu yıl 2 akşam Harbiye Açıkhava Sahnesi’ne konuk oluyor. 29-30 Temmuz’da açıkhavada 17. kez sevenleriyle buluşacak olan Erçetin, bu konserlerle “20. Sanat Yılı” nı da kutlamaya hazırlanıyor.

Açılışını Zaz’ın yapacağı konserlerin bir diğer yabancı konuğu ise Balkan Müziğinin efsane ismi Goran Bregovic. Yönetmen Emir Kusturica ile yaptığı ortaklıkla birlikte, imza attığı film müzikleriyle tüm dünyada milyonlarca hayran kitlesine ulaşan Bregovic, 11 Ağustos’ta Turkcell Yıldızlı Geceler sahnesinde olmaya hazırlanıyor. Sanatçı, Wedding and Funeral Band (Düğün ve Cenaze Orkestrası) ile vereceği konserde geçmişten günümüze en sevilen eserlerini seslendiriyor.

Biletleri Biletix kanallarından temin edilebilen Turkcell Yıldızlı Geceler’de bu yıl, düet programları ağırlıkta. Yunan Müzisyen Maria Farantouri & Alexandros Karozas, Ferhat Göçer & Anjelika Akbar ile Halil Sezai & Yasmin Levy konserleri ilginç müzikal buluşmalardan hoşlanan sanatseverlere hitap ediyor. Maria Farantouri, 2 Ağustos'ta efsane müzik adamı Mikis Theodorakis’in 90. yaşına ithafen hazırladığı tribute konserinde, sahnesinde Alexandros Karozas’ı ağırlarken, Ferhat Göçer 5 Ağustos'ta vereceği “Anadolu Aryaları” adlı konserine Anjelika Akbar’la birlikte çıkıyor. Harbiye sahnesi, 12 Ağustos'ta ise Halil Sezai & Yasmin Levy'nin. Sezai ve fl amenko dünyasının tutkusunu, Türk müziğinin duygusal havası ile tamamlayan Yasmin Levy sürpriz bir repertuar seslendiriyor. Bu yılın diğer özel programları ise 8 Ağustos'taki “Aşka Dair Şarkılar” ve 10 Ağustos'taki Bülent Ortaçgil, Birsen Tezer ve Hüsnü Arkan buluşması. “Aşka Dair Şarkılar”ın yorumcuları, geçen yıl ilk kez bir araya gelen Cengiz Kurtoğlu, Hakan Altun, Kutsi ve Hüsnü Şenlendirici. Turkcell Yıldızlı Geceler'de bu yıl ayrıca; popüler müziğimizin sevilen isimlerinden Hande Yener ilginç sahne şovlarıyla, Nil Karaibrahimgil’in rengarenk dünyası ve bitmek bilmeyen enerjisiyle, Sibel Can’ın yeni yaşını karşılayacağı doğum günü gecesiyle, İlhan İrem “Aşk Sensin” konseptli konseriyle dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Bu sene kimleri dinleyeceğiz?
»28 Temmuz: Zaz 
»29-30 Temmuz: Candan Erçetin 
»31 Temmuz: Hande Yener 
»1 Ağustos: Sibel Can 
»2 Ağustos: Maria Farantouri ve Alexandros Karozas 
»3 Ağustos: Nil Karaibrahimgil 
»4 Ağustos: Yalın 
»5 Ağustos: Ferhat Göçer ve Anjelika Akbar 
»6 Ağustos: Volkan Konak 
»7 Ağustos: Mustafa Ceceli 
»8 Ağustos: “Aşka Dair Şarkılar” 
»10 Ağustos: Bülent Ortaçgil, Birsen Tezer ve Hüsnü Arkan
»11 Ağustos: Goran Bregovic 
»12 Ağustos: Halil Sezai ve Yasmin Levy »13 Ağustos: Funda Arar »14 Ağustos: Sertab Erener 
»15 Ağustos: Göksel 
»16 Ağustos: Murat Dalkılıç 
»5 Eylül: İlhan İrem