Adana Film Festivali kapılarını açıyor

23. Uluslararası Adana Film Festivali 19 Eylül'de başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLYÜZ ÇAVDARCI

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 23.Uluslararası Adana Film Festivali bu yıl 19-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Festivalle ilgili Adana Hilton Oteli'nde gerçekleşen toplantıya, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı-Altın Koza AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avşar, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin, Altın Koza AŞ Genel Müdürü ve Festival Direktörü Candan Yaygın, Uluslararası Adana Film Festivali Sinema Programları Genel Direktörü Kadir Beycioğlu ve Uluslararası Adana Film Festivali Dünya Sineması Bölümü Koordinatörü Ahmet Boyacıoğlu katıldı.

Tanıtımda konuşan Hüseyin Sözlü, 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nin 19 Eylül Pazartesi günü başlayacağını belirtti. Sözlü, “Türkiye'de yaşanan olumsuzluklara rağmen biz bu yıl gerek sanat etiği gerekse hayatın diğer bütün alanlarında akışın inadına devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Dünyada Türk sanatı adına milletimizin ve ülkemizin hakettiği yeri almasına katkı koyacak ve 23'üncüsünü yapmak gibi bir geleneği ortaya koyduğumuz festivalimizin de hakkaniyetli şekilde yerine getirilmesi için gerekli hassasiyetlerin gösterileceğine inanıyoruz” dedi.

Adana Festivali'ni bugünlere getirerek emek verenlere teşekkür eden Sözlü, “Bizim Türk sinemacısına ve Türk sanatına hizmet etmekten başka gayemiz olmadı” diye konuştu.

Ödüllü filmlerin Türkiye promiyerleri Adana'da

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin de şubattan bu zamana kadar film festivali için emek harcadıklarını belirterek, "23. Uluslararası Adana Film Festivali'nin gösterim bölümünde dünyanın çeşitli festivallerinden ödül almış eserlerin Türkiye prömiyerlerinin Adana'da yapılıyor olması bu önemi desteklemektedir. 23'üncüsünü düzenlediğimiz festivalin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir