Adana'da Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başladı

Festival kapsamında 33 film gösterime girecek, atölye çalışmaları, paneller ve sinema dünyasından konuklarla buluşmalar gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği ve Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali Adana'da başladı.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalde, 33 ücretsiz film gösterimi, atölye çalışmaları, paneller, sinema dünyasından konuklarla buluşmalar gibi etkinlikler yer alacak, çocuklar arasındaki eşitliğe dikkat çekilecek.

Dünyanın dört bir yanından, çocuk haklarına yönelik eserleri izleyicilerle buluşturmayı ve çocuk haklarına yönelik film üretimini özendirmeyi amaçlayan festival kapsamında bu yıl da 10 bin çocuk izleyiciye ulaşılması hedefleniliyor.

Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Topuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'dan gezici festival için geldiklerini söyledi.

Festivalin bu yıl altıncısını düzenlediklerini belirten Topuz şunları kaydetti:

"Festivalde çocuk ve yetişkinlere çocuk haklarını, çocuğun gözüyle görebilme ve hissettirebilmeyi amaçlıyoruz. Çocukların haklarını bilmeleri çok önemli. Haklarını bilmediğiniz zaman, hakkınızı arayamıyorsunuz. Bu açıdan sanatı kullanabileceğimizi düşündük. Kısa filmlerle başladık. Uzun metrajlı filmlere ulaştık. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda topladığımız bir film arşivimiz var. Festivalde 5'i uzun metrajlı olmak üzere 33 film gösterime girecek. Aynı zamanda resim ve fotoğraf çalışmaları sergilenecek. Bunlar çocukların yaptığı, çocuk gözleriyle araştırıp bulduğu resimler. Resimlere baktığınızda da kendilerini çok iyi ifade ettiklerini göreceksiniz. Bunları izleyen çocuklar da resimleri ailelerine aktarıyorlar. Bu çok güzel bir şey. Festivalde çocuk yönetmenlerin filmleri de gösterilecek. Çocuk gözüyle aktarmak çocuğun çocuğu anlamasını daha kolaylaştırıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir