Afyonkarahisar’da caz zamanı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu yıl 15. kez düzenlenen Afyonkarahisar Caz Festivali, bugün başlıyor. Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in üstlendiği festival, 2013’te kaybettiğimiz öncü müzik adamı; Babylon ve Pozitif’in kurucusu Mehmet Uluğ anısına yapılıyor. 

Festivalin yarın akşamki açılış konserinde Petra Brabencova ve M.K. Band Caz Altılısı sahne alıyor. Petra Brabencova, Milan Krajic, Marek Prokop, Johnnie Balek, Filip Spaleny ve Michael Nosek'ten oluşan topluluk, Ali Çetinkaya Tren Garı’nda dinleyicilerle buluşuyor. 

Festivalde yıllardır devam eden Prag-Afyonkarahisar şehirleri arasındaki müzikal dostluk ve işbirliği sonucunda, bu yıl onuncu kez yine Orta Avrupa ve Çek cazının son dönemde öne çıkan temsilcileri Afyon’a geliyor. Bu gruplardan biri olan modern füzyon caz dörtlüsü Los Quemados da, 2 Haziran’daki açılışta Ali Çetinkaya Tren Garı’nda dinlenebiliyor. Anadolu’nun uzun soluklu tematik festivaline bu yıl da yerli ve yabancı müzisyenler katılıyor. 8 Haziran’a kadar devam edecek olan Afyonkarahisar Caz Festivali’nin bu yılki konukları arasında dünya cazının en önemli piyanist, orkestra lideri ve bestecilerinden Milan Svoboda da yer alıyor. Svoboda kendi adını taşıyan kuartetiyle 3 Haziran’da ve ikili olarak iki farklı konserle Ali Çetinkaya Tren Garı’nda Afyonlu cazseverlerle buluşuyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve şef Kemal Günüç ise, 4 Haziran’da Petra Brabenkova’ya eşlik ediyor. 

Bu yılki Festivalin diğer sürprizi ise ülkemizden bir solist: Öykü Gürman. Gürman Orhan Şallıel ile birlikte gerçekleştireceği konseriyle ilk kez Afyon Caz Festivali’ne katılıyor. Öykü Gürman-Orhan Şallıel ikilisinin konseri ise 5 Haziran’da NG Güral Afyon Otel’de gerçekleştiriliyor. Baturay Yarkın Altılısı’nın konseri de 6 Haziran’da yine NG Otel’de dinlenebiliyor.