Akbank Sanat'ta 'Çağdaş Vokal Günleri'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Akbank Sanat, 8-27 Mayıs'ta konserler, atölye çalışmaları ve söyleşilerin yer aldığı "Çağdaş Vokal Günleri"ne ev sahipliği yapacak. 

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, etkinlik, edebiyat dünyasının usta ismi Ataol Behramoğlu'nun "Yirminci Yıl Dinletileri" ile başlayacak. 20 yıldır yurt içi ve dışında on binlerce izleyiciyle buluşan ünlü şaire, gitar ve vokalde Haluk Çetin eşlik edecek. 

Orkestra şefi İbrahim Yazıcı'nın 9 Mayıs'ta gerçekleştireceği söyleşiyle devam edecek etkinlik kapsamında, 15 Mayıs'ta Katona Twins ve mezzo soprano Ezgi Saydam, 21 Mayıs'ta duygusal şarkılarıyla müzikseverlerin hayranlığını toplayan Norveçli caz vokalisti Solveig Slettahjell sahne alacak. 

Amerikalı şef Jo-Michael Scheibe 24 ve 25 Mayıs'ta koro atölyesi ve şan konulu atölye çalışması gerçekleştirecek. Etkinlik, 27 Mayıs'ta çağdaş koro müziği ile modern dansın birleştiği Rezo-Dans gösterisi ile sona erecek. Bir çağdaş sanat buluşması olarak tasarlanan gösteride, Jo-Michael Scheibe yönetiminde, ünlü koro bestecilerinden Eric Whitacre'ın klasik müzik listelerinde üst sıralarda yer alan eserleri seslendirilirken, aynı zamanda koreograf Önder Çevik ve Korhan Başaran'ın imzasını taşıyan dans performansları izleyiciyle buluşacak. 60 kişilik Rezonans korosunun şefliğini Burak Onur Erdem yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir