Allianz'dan müziğe 'yatırım'

“Müziğin Geleceği İçin Bir Olduk” sloganıyla yola çıkan şirket, Türkiye’de müziğin birleştirici gücünden yararlanıp gençleri destekleyerek, her yaştan insanın hayatında kalıcı ve pozitif değerler yaratmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Allianz, dün sabah, Çinli piyanist Lang Lang’ın de katıldığı bir basın toplantısıyla, ülkemizde müziğin geleceğine yatırım yapma kararını açıkladı. “Müziğin Geleceği İçin Bir Olduk” sloganıyla yola çıkan Allianz, müzikten alınan ilhamla bireylerin yaşam kalitesini artırarak daha mutlu, umutlu ve sağlıklı toplumlar oluşmasını desteklediğini duyurdu. Allianz bu odakta Türkiye’de müziğin birleştirici gücünden yararlanıp yetenekli gençlere katkı sağlayarak, her yaştan insanın hayatında kalıcı ve pozitif değerler yaratmayı hedefl iyor. Bu yatırımın ilk adımı olarak ünlü piyanist Lang Lang, sadece Allianz davetlilerine özel bir etkinlik için bu gece sahne alıyor. Konserde Lang Lang’a, Allianz Türkiye’nin liderliğinde oluşturulan Danışma Kurulu tarafından seçilen, 11 yaşındaki Kaan Baysal eşlik ediyor. 

Lang Lang’ın Allianz markasıyla 2013 yılından bu yana bir iş ortaklığı bulunuyor. Lang Lang, Allianz’ın marka elçiliğini sürdürürken, Allianz da sanatçı tarafından oluşturulmuş Uluslararası Müzik Vakfı’nın çatısı altında Allianz Gençler Müzik Kampı’nın destekçisi olmaya devam ediyor. Allianz, bu konudaki global birikimini Türkiye’ye de sunmaya hazırlanıyor. Basın toplantısında “Lang Lang’ı bugün İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Allianz Grubu’nun global gücünü ülkemizde daha çok hissedeceğimiz bir sürece girdik” diyen Allianz Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran- Symes, iş ortaklarından müşterilere ve çalışanlara herkesin bu dışavurumcu yaklaşımdan memnun olacağını vurguladı. Allianz Türkiye CEO’su Solmaz Altın ise, “Müşteri memnuniyetine odaklanan ve yeni nesil dışavurumcu bir şirket olarak, içinde bulunduğumuz toplumun yaşam kalitesini artıran sosyal bir marka olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu konuda hedefl erimizin ortak olduğu STK’larla da işbirliklerini hayata geçiriyoruz. Bu işbirliklerimiz arasına misyonuna gönülden inandığımız Barış İçin Müzik Vakfı’nı koyduk. Öncü Kurumsal Destekçileri olarak önümüzdeki dönemlerde toplumu dönüştürecek çalışmalara imza atacağız” dedi.

Lang Lang yetenekli çocukların yanında

Zorlu Center PSM’de bu akşam Chopin yorumlayacak olan 32 yaşındaki Çinli piyanist Lang Lang’ın piyanoyla ilgisinin 2.5 yaşında başladığı biliniyor. Yetenekli çocukları desteklemeyi âdeta misyon edinen Lang Lang, basın toplantısında projeye dair fikirlerini şöyle özetledi: “Müzik hayatı güzelleştirir; insanları birleştirir ve onlara ilham verir. Allianz Türkiye ile İstanbul’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dünya çapında yetenekli müzisyenleri keşfetmek ve bilgilerimi onlara aktarmak beni çok gururlandırıyor. Türkiye’nin gelecek vaat eden piyanistlerinden Kaan Baysal ile aynı sahneyi paylaşmaktan ve onun dünyanın dört bir yanından gelen diğer 11 çocukla beraber Barselona’da bir hafta geçirecek olmasından dolayı çok mutluyum. Kaan’a fırsat yaratmalarının yanı sıra binlerce gence müzik kültürünü öğretme ve canlı bir konseri izleme fırsatı yaratan Allianz Türkiye’ye teşekkür ederim” dedi.