Antalya’da piyano mevsimi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya Piyano Festivali, 7 Kasım Cuma günü başlıyor. Üç hafta sürecek olan 15. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında; 20 konser, 8 ustalık sınıfı, 20 atölye, 6 söyleşi gerçekleştiriliyor. Aralarında Alfred Brendel, Christian Zacharias, Eliane Elias, Tord Gustavsen, Hüseyin Sermet gibi klasik müzik ve caz dünyasından isimlerin bulunduğu dokuz ülkeden 26 virtüöz 29 Kasım’a kadar şehrin sesine müzik katmaya hazırlanıyor. 

Piyano Festivali, bu yıl ilk kez Türkiye’nin tüm konservatuvarlarından seçilen genç, yetenekli piyanist adaylarını da ağırlıyor. Genç piyanistler, festivalin ünlü konuklarıyla buluşarak, ustalık sınıfl arı yapıyor. Ücretsiz halk konserlerinin yanı sıra okullarda, kültür merkezlerinde, AVM’lerde tüm Antalyalılara yönelik atölye çalışmaları, söyleşiler gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıllarda Genel Sanat Yönetmenliği Fazıl Say tarafından yapılan Antalya Piyano Festivali’nin bu yıl Sanat Yönetmeniliğini Gürer Aykal, Genel Koordinatörlüğünü ise soprano Seren Akyoldaş üstleniyor. 

Antalya Piyano Festivali, 7 Kasım Cuma akşamı şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlıyor. Türk bestecilerin eserlerine ayrılan açılış konserinin solisti piyanist Gökhan Aybulus. Repertuvarda Ulvi Cemal Erkin ve Ferit Tüzün’ün eserlerinin yanı sıra genç besteci Onur Nurcan’ın Fantasia adlı lirik eseri de yer alıyor. Piyano müziğini herkesin erişimine açmayı hedefleyen festivalde bu yıl bilet fiyatları sabitlendi. Öğrenci biletleri 15 TL, tam biletler ise 35 TL’den satışa çıkarken, sanat öğrencileri için biletler 5 TL.