Antalya’ya yeni bir “cazibe merkezi”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, turizmi 12 aya yayabilmek, kültür ve sanat turizmini geliştirmek ve yeni bir “cazibe merkezi” yaratmak amacıyla eski hizmet binasını yıkıp “Antalya Kültür ve Sanat Merkezi” haline getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR- ANTALYA

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), turizmi 12 aya yayabilmek, kültür ve sanat turizmini geliştirmek ve yeni bir “cazibe merkezi” yaratmak amacıyla eski hizmet binasını yıkıp “Antalya Kültür ve Sanat Merkezi” haline getirdi. 
Picasso’nun eserlerinden oluşan sergi ile sanatın hizmetine eylül ayında girecek olan ve 5 milyon liraya mal olan Antalya Kültür ve Sanat Merkezi, ATSO Başkanı Davut Çetin tarafından basın mensuplarına tanıtıldı. 

Davut Çetin toplantıda yaptığı konuşmada; Antalya için yeni bir cazibe merkezi oluşturmanın, hem Antalyalıları hem de gelen yabancı konukları sanatın ve kültürün farklı renkleriyle buluşturmanın kendilerine sevinç ve gurur verdiğini söyledi. Çetin, şunları kaydetti: “ATSO olarak geçmişten bu yana yeniliklerin öncüsü olduk ve Antalya’nın çağdaş bir kültür-sanat kenti olarak gelişmesine aynı çizgide katkıda bulunuyoruz. Kültür ve sanata daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor, çünkü kültüre yatırım öncelikle kentsel yaşam kalitesini yükseltiyor. Ülkeler ve kentler, kültürü, yalnızca imaj ve itibarları açısından değerlendirmiyorlar. Aynı zamanda ekonomiyi destekleme araçlarından biri olarak kültür politikaları geliştiriyorlar. Dünyada birçok kent, önceliği, ‘kültür odaklı kentsel gelişim’ projelerine veriyor. Müze projeleri, opera salonları, kültür merkezi projeleri birbiriyle yarışıyor.’’ Türkiye’nin henüz kültür ve sanat alanındaki küresel rekabette arzu edilen noktada olmadığını belirten Çetin, şöyle devam etti: 

“Örneğin müze sayımız bile ancak 400’e yaklaştı ve bunun yarısı bakanlığa ait, yarısı özel. Anadolu'da böylesine zengin bir kültürel mirasa sahibiz. Ancak, müze sayımız Avrupa ortalamasının çok altında. Antalya, kültür turizminde büyük bir potansiyele sahip. Müzelerimiz ve ören yerlerimiz inanılmaz bir zenginlik ve çeşitlilik sunuyor. Ancak sadece geçmişten gelen değerlerimizle övünemeyiz, bugüne dair de bir şeyler söylememiz gerekiyor.” 

ATSO Başkanı Davut Çetin, konuşmasında Antalya Kültür ve Sanat’ın yapımında büyük katkısı olan eski Başkan ve CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Suna-İnan Kıraç ve Mimar Sinan Genim’e teşekkür etti.

Resmi açılış gelecek ay Picasso'yla...
Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın 10 yıl süre ile kültür sanat danışmanlığını yapacağı Antalya Kütür Sanat’ta resmi açılış öncesinde iki hazırlık sergisi yer alacak. Cecil Beaton’ın Sotheby’s arşivinden derlenen “Portreler” ve 18. yüzyılın ünlü ressamlarından Luigi Mayer’in “Gravürler” sergileri 6 Eylül tarihine kadar gezilebilecek. Antalya Kültür ve Sanat’ın resmi açılışı eylül ayında Picasso’nun orijinal eserleri ve Ara Güler’in Antalya fotoğrafl arının yer alacağı sergi ile gerçekleştirilecek. 2016 Mart ayında ise Andy Warhol’un eserleri sergilenecek. Antalya Kültür Sanat, yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alana sahip. Binanın 3 katı sergi salonu, bir katında da eğitim salonları ile kitap, katalog ve sanatsal objelerden oluşan küçük bir hediyelik eşya bölümü ile sanatseverlerin vakit geçirebilecekleri bir kafe de yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir