Balkan Film Günleri 'Dedemin İnsanları' ile başladı

26 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında birçok balkan filminin gösteriminin yapılacağı etkinliğin galası Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - BALKANTÜRKSİAD'ın da katkılarıyla düzenlenen "Balkan Film Günleri" Çağan Irmak'ın Dedemin İnsanları filmiyle gala yaptı.

Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi'nin geçtiğimiz aylarda başlattığı Dünya Sinema Kuşağı serisi Balkan Film Günleri ile devam ediyor. 26 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında birçok balkan filminin gösteriminin yapılacağı etkinliğin galası Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yapıldı. Balkan Film Günleri etkinliğinin Çağan Irmak'ın Balkan Savaşı ve Balkan göçlerinin dram dolu hikayelerini anlattığı Dedemin İnsanları filmiyle yapılan galasına çok sayıda kişi katıldı. Galanın açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, Balkanlar ile Bursa ve Türkiye arasında iletişimi diri tutmaya, köprü olmaya, sorunları çözmeye, her iki bölgeye de katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek, "Sinema çok büyük bir güç. Milyonlarca insana ulaşan, anlatmak istediğini etkili yollarla anlatan, görmezden gelinen konuları gün yüzüne çıkartan ve yıllarca çabalanıp sonuç alınamayan konuları iki saatte özetleyebilen bir sanat. Türk tarihinde önemli bir süreci konu edinen ve Balkan göçmenlerinin, dedelerimizin atalarımızın yaşadıklarını anlatan böyle kaliteli bir filmi sizlerle buluşturmak istedik" dedi. 

Konuşmaların ardından BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur tarafından Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şube Müdürü Halil Çağlar'a teşekkür plaketi verildi.