Başkentli karaborsaya karşı bir oyunu bir kez görebilecek

Ankara Devlet Tiyatrosu, rağbetin yoğun olduğu "Bir Deli'nin Hatıra Defteri", "Çalıkuşu", "Sarı Naciye" ve "Kösem Sultan" gibi oyunların kimlik kartı ile satış uygulaması başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Devlet Tiyatrosu, rağbetin yoğun olduğu "Bir Deli'nin Hatıra Defteri", "Çalıkuşu", "Sarı Naciye" ve "Kösem Sultan" gibi oyunların biletlerinin karaborsaya düşmesini önlemek amacıyla kimlik kartı ile satış uygulaması başlattı.  

Ankara DT Müdürü Şekip Taşpınar, AA muhabirine 1 Ekim'de 9 sahnede, 8 yerli oyunla sezonu açtıklarını, DT tarihinde ilk kez Çehov ve Shakespeare haftaları düzenlediklerini ve bu çerçevede 30 bin seyirciyle buluştuklarını belirtti.  

İzleyicilerden gelen şikayet ve talepleri değerlendirdiklerini kaydeden Taşpınar, "Şu anda Çalıkuşu'na, Sarı Naciye'ye, Kösem Sultan'a ve Bir Delinin Hatıra Defteri'ne yer bulamıyor seyirci. Gece 12'de gişelerde kuyruk var bu oyunlar için" dedi.  

Seyirci sayısı yüzde 6 arttı 

Ankara DT oyuncularından Erdal Beşikçioğlu'nun "Bir Delinin Hatıra Defteri"ni 2008'den beri kapalı gişe oynadığını vurgulayan Taşpınar, "Sanatseverler, oyuna bilet bulmak için her yolu deniyor. 10 liraya satılan oyunun biletleri karaborsada 150-200 liraya kadar çıkıyor. Biz de karaborsaya dur demek için tarihimizde bir ilke imza atarak, bilet satışına 'aynı kişi oyunu bir kez izleyebilir, bunun için de nüfus cüzdanı ve telefon numarası ibraz edilmelidir' şartı getirdik. Bu, Bir Deli'nin Hatıra Defteri'ni izleyenler eser sahnelendiği sürece bir daha bilet alamayacak anlamına geliyor" diye konuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir