Beyaz Müzayede’de sıra ikinci etapta

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beyaz Müzayede’nin iki etaplı 4. Koleksiyonlar Müzayedesi’nin ikinci bölümü yarın akşam saat 18.30’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştiriyor. Müzayedede 4 Koleksiyon’dan derlenmiş 18., 19. ve 20. yüzyıllara ait Avrupa ve Osmanlı klasik resimler, antika objeler, islam eserleri ve antika mobilyalar, koleksiyonerlerin beğenisine sunuluyor. 

Müzayedenin ikinci etabında toplam 375 lot eser var. Satışın en pahalı parçasıysa ilk bölümde olduğu gibi bir Hikmet Onat tablosu. Onat’ın 55’e 65 santimetre ebatlarındaki, tuval üzerine yağlıboya, imzalı çalışması 80 bin liradan alıcı bekliyor. 

4. Beyaz Özel Koleksiyonlar Müzayedesi’nde tabloların yanı sıra klasik ve antika koleksiyonerleri için hatlar, fermanlar, kura'lar, tombak objeler, Osmanlı tekstilleri, 17., 18. ve 19. yüzyıllara ait İznik, Kütahya ve Çanakkale çini ve seramikleri, Osmanlı Yıldız porselenleri, Beykoz billur leğen ibrik, vazo, opalin ve diğer objeler, Avrupa markalı karaflar, porselen, opalin ve cam objeler, Çin ve Japon porselenler, Avrupa’da Osmanlı pazarı için üretilmiş saatler, Avrupa markalı biblo ve heykeller, Avrupa markalı avizeler, abajurlar ve Avrupa’nın 18. ve 19. yüzyılda önde gelen imzalarına sahip antika mobilyalardan oluşan bir seçki sunuluyor.

Müzeyedede ilk 8 

►Hikmet Onat’tan “Ada’dan”: 80 bin lira 
►Sultan II. Mahmud tuğralı gümüş ibrik: 35 bin lira 
►Zonaro’dan “Balıkçılar”: 30 bin lira 
►Halil Paşa’dan “Atatürk Heykeli”: 30 bin lira 
►Feyhaman Duran’dan “Suriye Valisi Hüseyin Nazmi Paşa”: 25 bin lira 
►Fransız büfe: 25 bin lira 
►Gümüş stili jardenyer: 20 bin lira 
►Bursalı'dan “Yeşil Cami Türbesi”: 20 bin TL