Beyoğlu yine caz renginde

İstiklâl Caddesi’ndeki kültür merkezinde başlayan Akbank Sanat Caz Günleri, 30 Haziran’a kadar dünyadan ve ülkemizden ünlü sanatçıları dinleyicilerle buluşturuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akbank Sanat Caz Günleri, American Trio’nun dün akşam verdiği konserle başladı. Etkinlik, 30 Haziran’a kadar dünya cazının sevilen isimleri ve ülkemizin önde gelen cazcılarının vereceği konserlerle devam edecek. 

Akbank Sanat Caz Günleri’ne yarın Evrim Demirel konuk olacak. Etkinlik kapsamında Türkçe cazın güçlü vokallerinden Şenay Lambaoğlu 10 Haziran Çarşamba günü, kuşağının en yetenekli saksofoncusu olarak gösterilen “En İyi Avrupa Müzisyen Ödülü” sahibi Francesco Bearzatti ise 16 Haziran Salı günü caz tutkunlarıyla buluşuyor. Akbank Sanat Caz Günleri, dünyaca ünlü Cezayirli sanatçı Karima Nayt’ın 30 Haziran Salı günü yaylı çalgılar dörtlüsü BİS Quartet eşliğinde vereceği konserle sona eriyor. 

Beyoğlu’ndaki mekânın bugünkü konuğu olan Evrim Demirel, son dönem caz ve klasik müziğin en yetenekli isimlerinden biri olarak nitelendiriliyor. Besteci-piyanist Türk folkloru ve Osmanlı dönemi musikisinden etkiler taşıyan ezgilerini; tanburda Bora Uymaz, kontrabasta Volkan Topakoğlu ve davulda Erdem Göymen eşliğinde seslendiriyor.

Türkçe cazın güçlü vokallerinden Şenay Lambaoğlu ise 10 Haziran Çarşamba günü Akbank Sanat’ta ereceği konser ile sevenleriyle buluşuyor. Lambaoğlu konserinde, “İçimde Aşk Var” ve 2014 yılında yayınladığı “Zarf Tümleci” albümlerinde yer alan sevilen eserlerinin yanı sıra Ayten Alpman, İlhan Şeşen, MFÖ ve Fikret Kızılok’un şarkılarını da yorumluyor. Sanatçıya konserde davulda Ekin Cengizkan, piyanoda Baki Duyarlar, basta Kağan Yıldız ve trompette Şenova Ülker’dan oluşan yıldız bir kadro eşlik ediyor. 

Müzik otoriteleri tarafından kendi kuşağının en yetenekli saksafon ustası olarak tanımlanan, “En İyi Avrupa Müzisyeni” ödülü sahibi Francesco Bearzatti ise 16 Haziran Salı günü Akbank Sanat Caz Günleri’nin konuğu oluyor. 2011 yılında “Around Ornette” albümü ile yılın en iyi CD’si ödülünü kazanan ünlü trompetçi Giovanni Falzone, kalın ve pes seslerin virtüözü olarak tanınan basçı Danilo Gallo ve çağdaş İtalyan müzik sahnesinin en aranılan davulcularından Zénon de Rossi ile birlikte sahne alacak olan Francesco Bearzatti, Akbank Sanat Caz Günleri’nin en merakla beklenen isimlerinden biri.

Caz dünyasının özgün sesi Karima Nayt da gelecek

Dünyaca ünlü Cezayirli sanatçı Karima Nayt da bu yıl konuğumuz oluyor. Nayt, yaylı çalgılar dörtlüsü BİS Quartet eşliğinde 30 Haziran Salı günü Akbank Sanat Caz Günleri’nde sahne alıyor. Yaşanmışlıklar üzerine yazdığı besteleri ile tanınan ünlü şarkıcı, dansçı ve oyuncu Karima Nayt, şarkılarını Cezayir Arapçası, klasik Arapça ve Fransızca olarak seslendiriyor. Akbank Sanat’taki konserinde 13 farklı karakter hakkında 13 şarkı içeren “Quoi d’Autre?” isimli albümünden eserler seslendirecek olan sanatçıya bendir ve perküsyonda Youcef Grim, gitarda Olle Linder, basta Andreas Unge, bandoneonda Mikael Augustsson ve perküsyonda Fredrik Gille eşlik ediyor. Müzikseverlere farklı bir deneyim sunmayı vaadeden Nayt, etkileyici sahne performansı ile de tanınıyor.