Bir İstanbul sevdalısı, Mario Levi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Esra KAPAROĞLU

İSTANBUL - Fatih Belediyesi'nin katkılarıyla İstanbul Semtleri Grubu'nun düzenlediği 'İstanbul Sohbetleri' panelinde bu ay Mario Levi ağırlandı.

Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'İstanbul'u Yaşamak' konulu sohbetlerinin 4'üncü konuğu edebiyat yazarı Mario Levi'ydi.

Sezonun son sohbetinin konuğu olan Levi, kendi gözündeki İstanbul'u dinleyelere aktardı. "Ülke ışığı her an değişebilir, değişmeyen coğrafyadır" diyen Levi, örnek olarak şimdi üzerinde yaşadığımız İstanbul'u gösterdi.

'İstanbulluluk nedir' sorusuna kendince bir takım cevaplar bulduğunu söyleyen Levi, "Deniz ve denizin çağrıştırdığı tüm unsurlar, İstanbul demek" dedi.

Osmanlı saray mutfağından bir örnek veren Levi, karnıyarığın kıymalı pideden ortaya çıktığını söyledi. Bu örneklemelerin musikiden edebiyata kadar çoğaltılabileceğini ifade eden Mario Levi, en önemli unsurun şehri yaşamak olduğunu belirtti.

İstanbul'da 'kendini bir tür azınlık gibi hissettiğini' söyleyen Levi, "İstanbul kültürünü bilmeyen insanların arasında olmak bana çok dokunuyor. Ben bu yüzden yazıyorum" diyerek kendisini ifade etti.

Levi, İstanbul için "Beni ben yapan, beni büyüten, hayatımı anlamlandıran şehirdir İstanbul" dedi ve söyleşinin ardından Mario Levi'ye İstanbul Semtleri tarafından plaket takdim edildi.

Levi okurlarının kitaplarını imzaladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir