“Bir Yaz Gecesi Rüyası” son kez

William Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan “Bir Yaz Gecesi Rüyası”, Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) tarafından modern dans gösterisi olarak sahneleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüm dünyada 450. yaşı kutlanan William Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri olan “Bir Yaz Gecesi Rüyası”, Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) tarafından modern dans gösterisi olarak sahneleniyor. Tek perdelik eserin bu sezondaki son temsili, 5 Şubat Çarşamba akşamı Opera Sahnesi’nde izlenebiliyor.

Koreografisi ve rejisi Henning Paar imzası taşıyan “Bir Yaz Gecesi Rüyası”, Shakespeare’in hayalle gerçeğin, insanlarla perilerin birbirine karıştığı eğlenceli bir komedi. Talat Ayhan’ın dekorlarının, Gazal Erten’in kostümlerini, Fuat Gök’ün ışıklarını yaptığı dans gösterisinde, kalabalık bir dansçı kadrosu görev yapıyor.

“Bir Yaz Gecesi Rüyası”nda; Hippolyta ile Theseus’un düzenlediği partide yaz gecesi rüyasının kahramanları birbirleriyle karşılaşıyorlar: sürekli atışan Oberon ve Titania çifti, birbirlerine delicesine âşık Hermia ve Lysander çifti ile Helena ve peşinden ayrılmadığı ve aslında Hermia da gönlü olan Demetrius. Peri Puck ve efsunlu afyon çiçeği de işin içine girince, bu aşk dörtgeninin kahramanları, masalla gerçek arasında koşuşturmalı bir gece yaşıyorlar.

Gösteride; Müge Güleşen, Aslı Güneş Sümer, Deniz Alp, Misket Alkım, Yıldız Kaplan, Zeynep Körpeoğlu, Nazlı Dirin, Özlem Özükan, İlke Sayıner, Beste Üstün, Seda Özyalçın, Anna Akabalı, Nisan Yazgülü Ter, Ünal İnanç, Emrah Keskin, Ali Akabalı, Mert Okutan, Göktürk Arıkan, Hakan Özenalp, Oğulhan Öztürk ve Umut Dedevelioğlu dans ediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir