Çağdaş sanatın Haliç molası başlıyor

Uluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı Artinternational’ın üçüncüsü 4-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı Artinternational’ın üçüncüsü 4-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Yönetmenliğini Dyala Nusseibeh’in, sanat yönetmenliğini ise Stephane Ackermann’ın üstlendiği fuar, Haliç Kongre Merkezi’nde, 27 ülkeden 400’den fazla sanatçıyı ağırlayacak. 

İstanbul’dan Leyla Tara Suyabatmaz ile Yeşim Turanlı, Viyana’dan Ursula Krinzinger ve New York’tan Leila Heller’den oluşan seçim komitesinin Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Asya’yı kapsayan geniş bir bölgede yaptıkları değerlendirme sonucu, fuarda 87 galeri İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Günümüzün seçkin galerilerinden Paul Kasmin Gallery, Pearl Lam Galleries, Gallery Lelong, Deweer Gallery ve Robert Miller Gallery’nin bir kez daha yer alacağı fuara, Londra’dan Victoria Miro, Bombay’dan Sakshi Gallery, Almatı’dan Aspan Gallery, Hong Kong’dan Galerie Du Monde ve New York ile Londra’dan Aicon Gallery ilk kez katılacak. 
Artinternational, modern ve çağdaş sanatın ünlü isimlerini İstanbullu sanatseverlerle buluşturacak. Sanatseverler, İngiliz Andipa standında Banksy’den David Hockney’e, Andy Warhol’dan Grayson Perry’e dünyaca ünlü pek çok sanatçının işini bir arada görme şansı bulacak. Artinternational’ın bu yılki odak ülkesiyse 15 galeriyle İspanya.

Artinternational’da neler var?
► Türkiye çağdaş sanatının önemli isimlerinden bazıları da yabancı galerilerle birlikte İstanbul’a geliyor. Bunlar arasında, Edouard Malingue Gallery’den Nuri Kuzucan ve Galerie Lelong’dan Ramazan Bayrakoğlu da bulunuyor. 
► Hiper gerçekçi resimleriyle dünyaca tanınan Taner Ceylan’ın geçen yılki solo sergisiyle fuarın en çok ilgi gören galerilerinden birine dönüşen Paul Kasmin Gallery, Ceylan’ın “Golden Age/ Altın Çağ” serisinden son çalışması Satyr II’nin dünya gösterimini ilk kez Artinternational’da yapacak. 
► Haliç Kongre Merkezi’nin terasına özel hazırlanan açıkhava heykel galerisi “By The Waterside”, bu yıl da fuar ziyaretçilerini sahilde karşılayacak. 
► Programda, tanınmış sanatçılar tarafından hazırlanmış performanslar ve enstalasyonların yanı sıra Türkiye’den ve yurt dışından küratörler, enstitüler ve güncel sanat platformlarının katılımıyla gerçekleşecek etkinlikler de bulunuyor. 
► Başak Şenova küratörlüğünde hazırlanan “Sahnedeki Videolar” bölümünde “Harabeler ve Yaralar” temasıyla kişisel hikayelerin, anıların ve hayallerin saklı yol haritalarının izini süren işler izleyiciyle buluşuyor. 
► Fuar, geçen yıl olduğu gibi Ülker Çocuk Sanat Atölyesi ile küçük ziyaretçileri sanatla buluşturmaya devam ediyor. 
► Fuarın biletleri günlük Tam 30 TL, 2 günlük Tam 45 TL, 2 günlük Öğrenci 15 TL olarak satışa sunuldu. Biletler Biletix’te.