Cannes'ta 'Kış Uykusu'na tam not

Nuri Bilge Ceylan’ın "Kış Uykusu" filmi, sinema dünyasından tam not aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

CANNES - 67. Cannes Film Festivali'nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" filminin galası yapıldı. Galada sinema dünyasından tam not alan film, izleyici tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Galanın ardından yapılan yorumlarda, Cannes Film Festivali'nde daha önce üç ödül kazanan Nuri Bilge Ceylan'ın, "Kış Uykusu"yla dördüncü ödülünü alabileceği belirtildi.

Ankara Sinema Derneği Başkanı, yönetmen Ahmet Boyacıoğlu, "Kış Uykusu"nu AA’ya değerlendirirken, filmin yabancı sinemacılardan övgü aldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Filmin gösteriminden sonra katıldığım Bulgaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti resepsiyonlarında farklı ülkelerden sinemacıların Kış Uykusu'nu yere göğe sığdıramamaları ve çok olumlu görüşler belirtmeleri de sinemamızın 100. yılını kutladığımız 2014'te bizim için büyük bir onur kaynağı oldu."

Yönetmen Reis Çelik de filmi bir roman tadında bulduğunu söyledi. Filmi çok başarılı olarak değerlendiren Çelik, "Klasik bir roman okur gibi filmi izledik" dedi.

Sinema oyuncusu Rıza Sönmez ise filmi olağanüstü bulduğunu ifade ederek, "Müthiş bir coğrafyada çekilmiş bir film. Sanat yönetmenini çok başarılı buldum. Birbirine mahkum olmuş insanların hikayesi, mükemmel bir temizlikle anlatılıyor" diye konuştu.

Ceylan ve film ekibi, yarın festival sarayında basın toplantısı düzenleyecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir