Caz Festivali’ne enerjik kapanış

İstanbul’da 27 Haziran’dan bu yana devam eden festivalin son konukları; Theo Croker, Hiatus Kaiyote ve Michael Kiwanuka. Kapanış konseri, bugün 19.00’dan itibaren Uniq Açık Hava Sahnesi’nde dinlenebiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 22. Caz Festivali, bugün düzenlenecek yenilikçi bir konser serisiyle sona eriyor. Coca-Cola, Türk Tuborg AŞ ve MasterCard’ın destekleriyle, saat 19.00’dan itibaren, Uniq Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek kapanış konserinde; sıradışı yeteneğiyle dikkatleri çeken; erken yaşta caz müziğiyle tanışan ABD’li genç trompetçi Theo Croker, soul müziğin geleceği olarak gösterilen ve müziği her şeyin üstüne taşıyan Avustralyalı grup Hiatus Kaiyote ve adı Bill Withers ile Otis Redding gibi efsane isimlerle birlikte anılan genç soul müzisyeni Michael Kiwanuka sahne alıyor. 

Gecede sahne alacak Theo Croker, caz efsanelerinin mezun olduğu Oberlin Konservatuarı’nı tamamladı. Klasik cazın yanı sıra çağdaş klasik müzik, hip-hop ve rap gibi farklı müzik türlerinden de etkilenen Croker, son olarak 2014’te Dee Dee Bridgewater’ın prodüktörlüğünde yayımlanan ve geçtiğimiz yıl en iyi caz albümleri arasında gösterilen “AfroPhysicist” ile dinleyicilerle buluştu. Roy Hargrove ve David Gilmore gibi konuk sanatçıların da bulunduğu albüm, 2014 yılının en iyi caz albümlerinin arasında gösterildi. 

Nai Palm, Paul Bender, Perrin Moss ve Simon Mavin’den oluşan Hiatus Kaiyote grubuysa 2013 yılında “Nakamarra” şarkısıyla Grammy’e aday oldu. İlk albümleri “Tawk Tomahawk”ı 2012 yılında yayımlayan grup, ikinci albümleri “Choose Your Weapon”ı geçen mayısta takipçileriyle buluşturdu.

Kapanış konserinin solistlerinden Kuzey Londralı Michael Kiwanuka da, ilk albümü “Home Again”i 2012 yılında yayımladı. Aynı yıl Mercury Müzik Ödülleri’nde aday olarak gösterilen albüm, oldukça etkili ve duygu yüklü sound’uyla müzik eleştirmenleri tarafından olumlu yorumlar aldı. BBC’nin Sound of 2012 ödülünü de kazanan Kiwanuka, ardından Adele, Stevie Wonder ve Alabama Shakes gibi başarılı isimlerle turnelere katıldı ve Mumford& Sons’la birlikte yaptıkları performanslarla adından söz ettirdi. Yine 2012 yılında “I’m Getting Ready” single’ındaki Lasan şarkısı için The Black Keys’in vokalisti Dan Auerbach ile yaptığı işbirliği ve 2013’de Jack White’ın Nashville’deki stüdyosuna daveti üzerine birlikte besteledikleri “You’ve Got Nothing To Lose” ile Town Van Zandt’s’ın “Waiting Round To Die” şarkısının cover’ıyla da dikkatleri üzerine çekmeye devam etti. Jimi Hendrix, Bill Withers, Otis Redding, Bob Dylan, Joni Mitchell gibi başarılı müzisyenden etkilenen Michael Kiwanuka, hem harika bir ses, hem de harika bir söz yazarı olarak tanınıyor. 1987 doğumlu sanatçı, Bill Withers’ın yanı sıra Van Morrison ve The Temptations gibi isimlerle de karşılaştırılıyor.

İstanbul'a yeni açık hava mekanı

Caz Festivali’nin kapanış konserinin gerçekleştirileceği UNIQ Açık Hava Sahnesi, müzik ve gösteri dünyasını İstanbullu seyircilerle buluşturmak hedefiyle faaliyete geçen yeni bir sanat mekânı. UNIQ Açık Hava Sahnesi, orman havasıyla konser keyfi ni birleştiriyor. Ayakta kapasitenin 3 bin, oturmalı kapasitenin bin 500 kişi olduğu alan, gerekli durumlarda iki katı kapasiteye açılabiliyor. Önümüzdeki günlerde hem Türk sanatçıların konserlerine, hem ses getirmiş tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapacak UNIQ Açık Hava Sahnesi’nin yöneticileri sinema geceleri de düzenlemeyi hedefliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir